Η φθορά του Φινκ

Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει η τρομερή δυσκολία του ΑΠΟΕΛ να σταθεροποιήσει την απόδοση του σε αποδεκτό επίπεδο. Η πρώτη ήττα επί Φινκ ήρθε φυσιολογικά αφού ούτε και επί Γερμανικής διαχείρισης μπορούν να γίνουν θαύματα. Πέραν των όποιων λανθασμένων επιλογών του προπονητή μας, υπάρχει ένα γενικότερο θέμα. Είναι αυτό που θέλει το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας μας να έχει αλλοιωθεί και αυτό δεν διορθώνεται εύκολα.

Όταν απουσιάζουν για μήνες οι Βινίσους, Μαντούκα, Αλωνεύτης και όταν οι Ντε Βινσέτι, Τζιμπούρ, Καρλάο έχουν θέματα είναι αναπόφευκτο να βλέπουμε μια ομάδα που και όταν ακόμα έχει διάθεση να δυσκολεύεται αφάνταστα να κάνει τα πράγματα που θέλει μέσα στο γήπεδο.

Το πρόβλημα όμως αυτή τη στιγμή είναι ότι ελέγχεται και ο προπονητής για τις επιλογές του. Αυτός ο μικρός ο Νάφιου μπορεί να έχει όλο το μέλλον μπροστά του αλλά δεν δείχνει να είναι ο παίκτης που θα έχει ουσιαστική συνεισφορά στην προσπάθεια που γίνεται. Δεν ξέρω αν ο Φινκ υποτίμησε το επίπεδο της ομάδας ή υπερεκτίμησε τον Σκοπιανό.

Πέραν των επιλογών του στους παίκτες που έφερε αναδεικνύεται μέσα από τους τρεις συνεχόμενους αγώνες χωρίς νίκη και η συνειδητή του απόφαση να μην ασχολείται με τον τρόπο που αγωνίζονται οι αντίπαλοι. Ο Φινκ προσαρμόζει το πλάνο του χωρίς να αξιολογεί τον τρόπο παιχνιδιού των αντιπάλων και αυτό δείχνει να δημιουργεί προβλήματα.

Το πρέσιγκ που εξάσκησε η Ομόνοια στους δυο αγώνες ήταν τέτοιο που μας έκοψε στα δυο και ήταν εύκολο για την ακόμα πιο αθλητική και ποιοτική Αεκ να το εφαρμόσει. Ο Λάνιγκ είναι πολύ αργός για να κόψει και να μοιράσει με αποτέλεσμα ο Μοράις να μην μπορεί να ελέγξει την κυκλοφορία και τον ρυθμό. Παίζει ρόλο και το ότι δεν μπορεί να έχεις μέσα στο γήπεδο και Ντε Βινσέτι και Νάφιου και Γκομες. Πρόκειται για παίκτες που δεν έχουν τρεξίματα και την ικανότητα να κερδίσουν μπάλα.

Είναι εκνευριστικό να ακούμε τον προπονητή του ΑΠΟΕΛ να δηλώνει ότι δεν μπορεί να καταλάβει γιατί η ομάδα ήταν τόσο κακή. Ήταν τόσο κακή γιατί η ψυχολογική και αγωνιστική προετοιμασία για την οποία έχει ευθύνη ήταν τέτοια που είδαμε 11 παίκτες να σέρνονται.

Οι διαμαρτυρίες οι οποίες σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις ήταν υπερβολικές και αχρειάστες επιβεβαιώνουν ότι οι παίκτες δεν είχαν καλή ψυχολογία. Δεν ήταν έτοιμοι ποτέ και το ότι στο δεύτερο ημίχρονο έπρεπε να ανατρέψουν σκορ και αριθμητικά δεδομένα τους θόλωσε ακόμα περισσότερο.

Η φθορά του Φινκ είναι αναπόφευκτη. Μπορεί να παρέλαβε χάος να του δόθηκε χρόνος να διορθώσει πράγματα και να βάλει τη δική του σφραγίδα αλλά το ότι στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος η ομάδα δεν πείθει αντανακλά αρνητικά και στον ίδιο.

Το τι θα γίνει στη συνέχεια είναι άγνωστο. Όποιος επιχειρήσει να πει με βεβαιότητα οτιδήποτε δεν αντιλαμβάνεται τα δεδομένα.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!