Έκλεισε ο κύκλος

Η ήττα από την Ανόρθωση και το -11 από την κορυφή είναι η καλύτερη αφορμή για να προσεγγίσουμε την κατάσταση που επικρατεί στο ΑΠΟΕΛ με ειλικρίνεια προκειμένου να σωθεί ότι σώζεται και να επιχειρηθεί ένα σωστό restart.

Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται σε μια αδιέξοδη πορεία λόγω των λανθασμένων αποφάσεων που παίρνει τα τελευταία χρόνια η διοίκηση. Είναι κοινό μυστικό ότι το ΑΠΟΕΛ βρίσκεται στα πρόθυρα στάσης πληρωμών και πως το έλλειμμα τη φετινή χρονιά θα ξεπερνά τα εφτά εκατομμύρια ευρώ.

Η χρεοκοπία αποφεύχθηκε προσωρινά μέσω της εσπευσμένης πώλησης των δυο καλύτερων ποδοσφαιριστών της ομάδας, γεγονός που αποψίλωσε ακόμα περισσότερο ένα προβληματικό ποιοτικά και δομικά ρόστερ.

Ο πιο αδύνατος κρίκος του ΑΠΟΕΛ δεν είναι δυστυχώς ο Μαρίνος Ουζουνίδης αλλά ο Πρόδρομος Πετρίδης με τον τρόπο που επιλέγει να διοικεί την εταιρεία της οποίας είναι και βασικός μέτοχος.

Αυτό το site έγραψε δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες φορές τα τελευταία χρόνια για το μοντέλο διοίκησης έχει αποτύχει έστω και αν η ομάδα και οι χειρισμοί του προέδρου μας έφερναν τίτλους και ευρωπαϊκές επιτυχίες. Δεν υπάρχει λόγος καταγραφής των αποφάσεων που αποδείχτηκαν τραγικές για το ΑΠΟΕΛ και το τεράστιο κόστος που είχαν. Ούτε και το πως τα πλέον ακατάλληλα άτομα λαμβάνουν αποφάσεις που καθορίζουν τη βιωσιμότητα της εταιρείας.

Ο Πρόδρομος Πετρίδης είχε σε καίριες χρονικά στιγμές τα τελευταία 2-3 χρόνια την ευκαιρία να κάνει αυτοκριτική, να αλλάξει μυαλά και τρόπο προσέγγισης. Δεν το έκανε και τώρα καλείται να ελέγξει κάτι που δεν ελέγχεται. Ανησηχητική είναι και η ένδειξη ότι δεν δείχνει να καταλαβαίνει που έχει οδηγήσει την αγαπημένη του ομάδα.

Δεν αντιλαμβάνεται επίσης ότι έχει απομονωθεί πλήρως και πως διχάζει αντί να ενώνει.

Έστω και κάτω από αυτές τις συνθήκες οφείλει να κάνει ένα βήμα πίσω και να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι έκλεισε ο κύκλος. Αυτός που προσπαθεί εδώ και καιρό να παρατείνει με σπασμωδικές όμως κινήσεις.

Η μοναδική διέξοδος για τον πρόεδρο του ΑΠΟΕΛ είναι να ζητήσει βοήθεια και να συμμετάσχει ενεργά στην προσπάθεια για μια ομαλή μετάβαση σε ένα διαφορετικό τρόπο λειτουργίας της ομάδας. Το one man show με τους παρατρεχάμενους να παρεμβαίνουν όποτε τους συμφέρει έχει ήδη αλλοιώσει το DNA της ομάδας μοντέλο.

Επειδή το ΑΠΟΕΛ είναι υπεράνω οποιουδήποτε ατόμου και φιλίας θα πρέπει και η διοίκηση του σωματείου να ασχοληθεί.

Αυτοί που σωστά ανάλαβαν το σωματείο προκειμένου να το απαλλάξουν από το κατάντημα στο οποίο είχε περιέλθει, έχουν υποχρέωση και δυνατότητα να βοηθήσουν ή και να απαιτήσουν από την εταιρεία να προχωρήσει σε κινήσεις που θα τροχοδρομήσουν το restart.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!