Θετική ενέργεια και κάτι παραπάνω

Το νέο ραντεβού του ΑΠΟΕΛ με τα αστέρια του Champions League αποτελεί ακόμα μια μεγάλη πρόκληση. Η πιθανή τέταρτη συμμετοχή στην πιο σημαντική διασυλλογική διοργάνωση του κόσμου δίνει στην ομάδα μας τα όπλα που χρειάζεται για να οργανωθεί ακόμα καλύτερα αλλά και να εδραιώσει το προφίλ της ως μια υπολογίσιμη ευρωπαϊκή δύναμη. Όλα αυτά αν τα διαχειριστούμε καλύτερα από ότι τα τελευταία 5-6 χρόνια θα παίξουν καταλυτικό ρόλο για να γίνουν όλα όσα θέλουμε. Προηγείται όμως ο σημερινός αγώνας!

Η θετική ενέργεια που επικαλείται και ο Πετεβίνος πριν από σημαντικούς αγώνες είναι απαραίτητη αλλά σήμερα την θεωρώ δεδομένη. Η ψυχολογία όλων μετά τη νίκη στο πρωτάθλημα και την μεταγραφή του Καβενάγκι είναι η καλύτερη δυνατή ενώ ο αγώνας είναι τέτοιος που ούτως ή άλλως η αδρεναλίνη θα βρίσκεται στο μάξιμουμ.

Δεν αρκεί όμως ο ενθουσιασμός. Ο ΑΠΟΕΛ και πιο συγκεκριμένα οι παίκτες αλλά και ο προπονητής θα πρέπει να μπορέσουν να υλοποιήσουν άψογα το πλάνο που έχει καθοριστεί για να ανατραπεί το σκορ του πρώτου αγώνα. Ακόμα περισσότερο θα πρέπει να είναι έτοιμοι να αντιδράσουν αν το πλάνο αυτό ανατραπεί. Αν για παράδειγμα δεχτούμε πρώτοι γκολ.

Είναι σημαντικό για την ομάδα μας να μπορέσει να επιβάλει το ρυθμό της έτσι ώστε να μην είναι ευάλωτη στις αντεπιθέσεις της Αστάνα. Ο Στοίλοφ μας είπε ότι θα επιδιώξουν το γκολ και δεν μπλοφάρει. Είναι επίσης δεδομένο ότι θεωρούν ότι η αδύνατη μας πλευρά είναι η αριστερή οπότε θα προσπαθήσουν να το εκμεταλλευτούν.

Η Αστάνα είναι μια ψηλή ομάδα που μπορεί να αμυνθεί καλά ενώ και τα αμυντικά μπακ της φαίνεται να έχουν ταχύτητα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βάλουμε την μπάλα κάτω και να προσπαθήσουμε να τους τρυπήσουμε. Για να το καταφέρουμε αυτό χρειαζόμαστε τον Στίλιτς και όχι μόνο. Ο Βόσνιος καθώς και ο Ντε Βινσέτι είναι οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις παικτών που μπορούν να παίξουν καταλυτικό ρόλο στην προσπάθεια για ανατροπή του 1-0.

Το ιδανικό σενάριο είναι αυτό που θέλει τον Βάντερ να ξεκινά αλλά νομίζω ότι δεν θα ρισκάρει ο Πασιένσια και θα τον αφήσει για το δεύτερο ημίχρονό. Ο Βραζιλιάνος μπορεί να κάνει μαγικά αλλά δεν ξέρουμε το βαθμό ετοιμότητας του έστω και να προπονείται κανονικά τις τελευταίες μέρες.

Η αυτοσυγκέντρωση είναι μεγάλη υπόθεση. Όπως είδαμε και στον πρώτο αγώνα μια αργοπορημένη ή λανθασμένη κίνηση προς την μπάλα μπορεί να φέρει το μοιραίο, οπότε ο κάθε παίκτης πρέπει να κάνει την υπέρβαση του.

Τα υπόλοιπα στο γήπεδο…

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!