Η απλή και ίσως ανησυχητική εξήγηση

Από τη στιγμή που ο Αλωνεύτης είχε την ειλικρίνεια και ευθιξία να πει ότι στρουθοκαμηλίζει όποιος θεωρεί ότι τα κίνητρα των παικτών είναι τα ίδια στο πρωτάθλημα σε σχέση με τα αντίστοιχα στο Champions League, η οποιαδήποτε συζήτηση εξακολουθεί να γίνεται για το θέμα είναι αχρείαστη.

Αυτό που ίσως να είναι πιο ενδιαφέρον και σχετίζεται με το διαφορετικό πρόσωπο που δείχνει ο ΑΠΟΕΛ σε Ευρώπη και Κύπρο είναι αυτό που σχολιάστηκε και από τον προπονητή μας.

Ο ΑΠΟΕΛ στους αγώνες απέναντι στις καλύτερες ομάδες του κόσμου προσπαθεί και καταφέρνει πολύ συχνά να παίρνει αποτελέσματα είναι καλό στο αμυντικό και κυρίως καταστροφικό παιχνίδι – τακτική που ακολουθεί.

Έχοντας καλή μεσοαμυντική λειτουργία και παίκτες κλάσης όπως τον Καρλάο, η ομάδα μας μπορεί να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα ακόμα και στην τεράστια Ντόρτμουντ. Παίζει ρόλο φυσικά και το ότι η προσδοκίες είναι τέτοιες που δεν υπάρχει η πίεση ή απαίτηση από κανέναν να παίξουμε στα ίσα ομάδες τέτοιου επιπέδου.

Είναι αποδεκτό λοιπόν από τους απαιτητικούς οπαδούς μας να έχουμε παθητικό ρόλο στο Champions League  έστω και αν κάποιοι έχουν ακραίες απόψεις. Είναι αυτοί που έλεγαν ότι φοβηθήκαμε περισσότερο από ότι έπρεπε τη Ρεάλ Μαδρίτης!

Στην Κύπρο αντιστρέφονται οι ρόλοι και ο ΑΠΟΕΛ πρέπει να αντιμετωπίσει ομάδες που κάνουν ότι και εμείς στην Ευρώπη. Είναι τότε που ξεδιπλώνονται οι αγωνιστικές μας αδυναμίες αφού η ομάδα δεν είναι δημιουργική και αποτελεσματική με αποτέλεσμα να είμαστε ανοικτό βιβλίο και εύκολα αντιμετωπίσιμοι.

Η κατάσταση δεν είναι τραγική αλλά το ότι θερίζουν οι τραυματισμοί στερεί από τον Δώνη επιλογές και τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα. Οι Εφραίμ, Σόουζα και Εμπεσίλιο είναι παίκτες που όταν πάρουν μπρος θα δώσουν στην ομάδα την ώθηση που έχει ανάγκη.

Με αυτούς σε καλή κατάσταση η ομάδα θα μπορέσει να λειτουργήσει καλύτερα σε κλειστούς χώρους αφού στο πρωτάθλημα πρέπει να οργανωθούμε απέναντι σε ομάδες που αμύνονται στο δικό τους μισό. Είναι για αυτό που δυσκολεύεται και ο Ποτέ να κάνει αυτά που ξέρει αφού δύσκολα μπορεί να φτάσει σε αυτόν με τον τρόπο που θέλει η μπάλα.

Είναι δεδομένο ότι οι δυο μεταγραφές του ΑΠΟΕΛ στην προσεχή μεταγραφική περίοδο θα αφορούν επιθετικό και ακραίο μέσο που θα μπορούν με την ταχύτητα τους να κάνουν αυτά που μας έδινα αυτοί που έφυγαν και δεν αντικαταστάθηκαν (Γιαννιώτας, Σωτηρίου, Βάντερ).

Το ζητούμενο όμως είναι να αντέξουμε μέχρι τότε. Η αρχή θα γίνει με το να κερδίσουμε την Πάφο.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!