Κάποιος να τον μαζέψει

Ο Πασιένσια έδειξε κάποια ανησυχητικά σημάδια που σχετίζονται με τον χαρακτήρα του αλλά και με τις επιλογές του ως προπονητής. Η ελπίδα όλων μας είναι να αποδειχτούν μεμονωμένα αφού σε διαφορετική περίπτωση θα έχει και θα έχουμε πρόβλημα! Η ειρωνεία με την οποία αντιμετώπισε το άτομο που τόλμησε να του πει ότι ο ΑΠΟΕΛ δεν έπαιξε τόσο καλά όσο θα έπρεπε είναι ένα στοιχείο που πρέπει να προβληματίσει.

Λέγεται για τους Πορτογάλους γενικώς και ίσως να ισχύει και για τον Πασιένσια ότι έχουν μια υπεροπτική στάση σε θέματα ποδοσφαίρου. Ο Πορτογάλος ήταν ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής και ως προπονητής πέτυχε σημαντικά πράγματα στην Μπράγκα αλλά αυτό δεν του δίνει το δικαίωμα να θεωρεί ότι ο οποιοσδήποτε ήταν σε άλλο γήπεδο επειδή δεν συμφωνεί με τη δική του άποψη.

Μια άλλη παράμετρος που ίσως να σχετίζεται με την κουλτούρα και το χαρακτήρα του Πασιένσια έναι ότι πρόκειται για έναν εκατομμυριούχο κάτι που σημαίνει ότι το τελευταίο κίνητρο του στον ΑΠΟΕΛ είναι το οικονομικό. Η ευρωπαϊκή πρόκληση και πιο συγκεκριμένα η συμμετοχή στους ομίλους του Champions League ήταν αυτό που του έκανε κλικ.

Δεν ξέρω αν το γνωρίζει ή και αν τον ενδιαφέρει ότι αν αποκλειστεί από την Vardar θα απολυθεί. Ίσως και να μην τον ενδιαφέρει αν το κίνητρο του είναι να προσθέσει στο βιογραφικό του μια παρουσία στους ομίλους του Champions League.

Για να τα καταφέρει όμως πρέπει να κάνει πολύ καλύτερη δουλειά όσον αφορά την προετοιμασία και διαχείριση της ομάδας. Η προσέγγιση του θα κερδίζαμε 3-0 αν όλες οι ευκαιρίες γίνονταν γκολ είναι τουλάχιστον αβάσιμη. Αν στείλει την ομάδα με τέτοια μυαλά στην κόλαση των Σκοπίων θα μας πει και άλλα κουφά στην προσπάθεια του να δικαιολογηθεί για τον ενδεχόμενο αποκλεισμό.

Ο Πασιένσια σε αντίθεση με τις εξαγγελίες του δεν κατάφερε να βελτιώσει τον ΑΠΟΕΛ. Η ανησυχητική εικόνα χρονολογείται από τα φιλικά και παρόλο που υπήρξε μικρή βελτίωση στον πρώτο επίσημο αυτό δεν ήταν αρκετό για κερδίσουμε μια μέτρια ομάδα. Ένας ή δυο αγώνες δεν μπορούν να είναι κριτήριο για την ικανότητα ενός προπονητή αλλά το ποδόσφαιρο και ο ΑΠΟΕΛ ειδικότερα είναι ένας χώρος που εύκολα μπορεί να αποκεφαλιστεί κάποιος σε χρόνο ρεκορ.

Η επιλογή να μην αγωνιστούν το παραμικρό οι Στίλιτς και Βάντερ προκαλεί απορίες. Αν ήταν τόσο ανέτοιμοι πως θα διαφοροποιηθούν τα δεδομένα μέσα σε 5 μέρες; Αναφέρομαι σε αυτούς γιατί πρόκειται για παίκτες που νομίζουμε ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά στα δύσκολα.

Ατυχής όμως ήταν και η επιλογή του Σωτηρίου. Πως και γιατί ο νεαρός κρίθηκε ικανότερος και πιο έτοιμος από τον Πιατκόφσκι;

Και για να μην μακρηγορώ, μπορεί Πασιένσια σε ελεύθερη μετάφραση να σημαίνει υπομονή αλλά κάποιος πρέπει να μαζέψει τον προπόνητη μας. Θα έλεγα ο διευθυντής ποδοσφαίρου που τον προσέλαβε.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!