Αχαριστία, παρεξήγηση και επιλογές

Παρόλο που ο πιο σωστός απολογισμός θα γίνει στο τέλος, η φετινή πορεία του ΑΠΟΕΛ είναι τέτοια που αν κατακτήσουμε το πρωτάθλημα θα θεωρηθεί ως η πιο πετυχημένη μετά από αυτήν που φτάσαμε μέχρι τους 8 του Champions League. Ακόμα πιο αξιοπρόσεκτο και δύσκολο να ερμηνευτεί είναι ότι η ομάδα μας έφτασε στους 16 του Europa League και βαδίζει ολοταχώς στην κατάκτηση του πρωταθλήματος έστω και αν δεν κατάφερε να στελεχωθεί σωστά και επαρκώς στις τελευταίες δυο μεταγραφικές περιόδους.

Είναι για αυτό που όποτε μπει οποιοσδήποτε στη διαδικασία της επιμέρους κριτικής, η διοίκηση ίσως και δικαιολογημένα την ερμηνεύει ως αχαριστία. Από την μια ο Πετρίδης προτάσσει τα πρωταθλήματα, την πορεία στην Ευρώπη και τις προοπτικές ενώ οι μονίμως ανικανοποίητοι και απαιτητικοί οπαδοί θεωρούν ότι με καλύτερες επιλογές παικτών ο ΑΠΟΕΛ θα είχε ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα και μετριότητες όπως την Αντερλεχτ θα τις είχε καθαρίσει.

Ο Ηλιάδης είπε πολύ σωστά το βράδυ της Πέμπτης ότι έχουμε παρεξηγήσει τι σημαίνει βατός αντίπαλος στην Ευρώπη. Το να κρίνεται ως τέτοιος αντίπαλος η Αντερλεχτ ή και η Κοπεγχάγη είναι επιπόλαιο και αβάσιμο. Δεν βοηθούν στο να έχουμε σωστή αντίληψη ούτε οι αθλητικογράφοι οι οποίοι λόγω αδυναμίας στο να αναλύσουν σωστά τον εκάστοτε αντίπαλο ενισχύουν τις απόψεις των οπαδών που θεωρούν ότι “τους έχουμε”.

Ο πήχης των προσδοκιών ανέβηκε τόσο ψηλά τα τελευταία χρόνια που είναι πλέον κατακριτέο για κάποιους ο ΑΠΟΕΛ να έχει μέτρια απόδοση στον αγώνα με την Άντερλεχτ στους 16 του Europa League.

Τόσο έχει μεγαλώσει η ομάδα μας τα τελευταία 10 χρόνια έστω και αν μέσα στην καθημερινότητα μας δεν το αντιλαμβανόμαστε.

Προκύπτει όμως και το εξής. Στην πιο κρίσιμη χρονική περίοδο ο ΑΠΟΕΛ χάνει για σημαντικό χρονικό διάστημα ποδοσφαιριστές λόγο τραυματισμού. Στη λίστα που φιγουράρει ο Βινίσιους προστέθηκαν άλλοι δυο ποδοσφαιριστές. Η απώλεια των Αστιθ και Εφραίμ στερεί από τον Κρίστιανσεν δυο επίλογες σε μια φάση όπου επέρχεται η φυσική και πνευματική κόπωση σε όλους.

Ο προπονητής μας διαχειρίστηκε άψογα μέχρι σήμερα το ρόστερ και τα ελλείμματα του. Αν τα καταφέρει και την επόμενη διμηνία θα είναι ο πρώτος μάγκας και ο ΑΠΟΕΛ ξανά πρωταθλητής και στη νέα αφετηρία ενός ευρωπαϊκού οδοιπορικού. 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!