Αυτή είναι η διαφορά

Ένας νέος προπονητής δεν μπορεί να αλλάξει πολλά πράγματα σε μια ομάδα μεσα σε λίγες μέρες και όποιος πει το αντίθετο κινδυνεύει να μείνει εκτεθειμένος. Στην περίπτωση του ΑΠΟΕΛ ο Γιώργος Κωστή δεν είναι νέος ενώ αλλά και ούτε προσπαθεί να αλλάξει πολλά πράγματα.

Η φωτογραφία αναδεικνύει ίσως με τον πιο αντιπροσωπευτικό τρόπο τη διαφορά του Κωστή με τον Κετσπάγια. Ο πρώην πλέον προπονητής μας ήταν μόνιμος εκνευρισμένος με τους πάντες και τα πάντα και ιδιαίτερα τους παίκτες του. Η εικόνα του να μιλά μόνος του ή στον πάγκο, να εκνευρίζεται, να φτύνει, να κάνει μορφασμούς ήταν αυτά που έκαναν πολλούς παίκτες να ξενερώσουν. Δεν θα σχολιάσω το πω ερμήνευε ο κόσμος όλα αυτά γιατί δεν είναι οι οπαδοί που κερδίζουν ή χάνουν τους αγώνες.

Ο Κωστή θα τα πάρει στο κρανίο αλλά την κρίσιμη στιγμή δείχνει να ξέρει πως πρέπει να λειτουργήσει. Τον βλέπουμε λοιπόν να αγκαλιάζει σχεδόν στοργικά τον Βαντερ, σαν πατέρας που θέλει να δείξει στο γιο του ότι δεν τον ενόχλησε που δεν πήγε τόσο καλά στην εξέταση όσο θα έπρεπε!

Ο προπονητής μας εμπιστεύτηκε τον Βραζιλιάνο αντί του Αλωνεύτη ή οποιουδήποτε άλλου και ανέμενε από αυτόν συγκεκριμένα πράγματα. Ο Βάντερ όμως σε έναν ακόμα αγώνα υστέρησε αφού σε καθοριστικές φάσεις έκανε λάθη με αποκορύφωμα την τεράστια ευκαιρία που έχασε στην αρχή του δευτέρου ημίχρονου όταν με έναν επιπόλαιο πλασέ κατάφερε να στείλει την μπαλα εκτός εστίας.

Η αλλαγή στο 68 ήταν επιβεβλημένη και τη στιγμή που περνούσε εκτός η φωτογραφική του Σαββίδη έκανε κλικ τη συγκεκριμένη στιγμή. Ο Βάντερ και οι υπόλοιποι ξέρουν πολύ καλά τις διαφορές του Κωστή από τον Κετσπάγια αλλά η συγκεκριμένη αντίδραση πρέπει να βοηθήσει τον Βραζιλιάνο ακόμα περισσότερο και άμεσα. Και αυτό γιατί είναι πολύ πιθανό ο Κωστή να τον εμπιστευτεί ξανά στον αγώνα – τίτλος με την ΑΕΚ και σε αυτόν θα πρέπει να παρουσιαστεί καλύτερος και πιο συγκεντρωμένος.

Κρυφό σχολειό

Το έργο του Κωστή δεν είναι εύκολο. Απεναντίας θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο αφού πάει στον αγώνα της χρονιάς με τεράστιες απουσίες ενώ απέναντι του θα έχει μια πολύ καλή ομάδα. Όσοι ξέρουν πρόσωπα και καταστάσεις λένε ότι ο μόνος που θα μπορούσε να βγάλει τον καλύτερο εαυτό του κάθε παίκτη ξεχωριστά ήταν ο Κωστή αφού είναι αυτός που ξέρει τα πάντα για την ομάδα.

Όταν με το καλό τελειώσει η δύσκολη φετινή χρονία και μας βρει πρωταθλητές ίσως να βολέψει να πούμε και την ιστορία που έκανε κρυφά μαθήματα τακτικής στους παίκτες για να τους προετοιμάσει καλύτερα.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!