Αππωθήκαμε λόγω Απόλλωνα;

Θα αρχίσω λέγοντας πως δεν είναι παράξενο ή κακό να έχουμε έγνοια για το τι κάνουν οι ανταγωνιστές μας. Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει παντού είτε είσαι οπαδός του ΑΠΟΕΛ, είτε της Γιουβέντους ή της Σίτι. Είναι μέσα σε αυτά τα πλαίσια που γίνονται εκτιμήσεις για το ποιος είναι κάθε χρονιά ο βασικότερος μας αντίπαλος.

Φέτος αυτός φαίνεται ότι είναι ο Απόλλωνας του οποίου το ρόστερ και γενικότερα δεδομένα κρίθηκαν ως τέτοια που τον καθιστούν την μεγαλύτερη απειλή.

Είναι για αυτό που οι δυο συνεχόμενες ισοπαλίες του έφεραν μια ίσως απρόσμενη ευφορία στους οπαδούς μας η οποία γίνεται παραπάνω από ευδιάκριτη στα social media. Η σταθερότητα και καλή απόδοση της ομάδας του Κίρζη σε συνδυασμό με τα δικά μας θέματα δημιούργησαν ένα κλίμα.

Ένα κλίμα που είχε μεγάλη δόση υπερβολής λόγω και της μεγάλης θέλησης των αθλητικογράφων και κυρίως αυτών που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Απόλλωνα και επιθυμούν να δουν την ομάδα του Κίρζη να κατακτά φέτος το πρωτάθλημα.

Η υποψία ότι ο Απόλλωνας μπορεί και να μην είναι η υπερομάδα που νομίζουν πολλοί υπήρχε ούτως ή άλλως αφού φέτος δεν κέρδισε κανένα ντέρμπι. Οι δυο συνεχόμενες λευκές ισοπαλίες ήρθαν να επιβεβαιώσουν ότι πρόκειται για μια ομάδα που έχει τα θέματα της και που δυσκολεύεται αφάνταστα όταν βρίσκεται κάτω από πίεση.

Αυτό δεν πρέπει να μας παρασύρει.

Ο ΑΠΟΕΛ, η ΑΕΚ και ο Απόλλωνας είναι τρεις ομάδες που δεν έχουν πολλές διαφορές τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Αυτό αποτυπώνεται στη βαθμολογία και όχι μόνο.

Θεωρητικά υπερτερούμε σε βάθος και η ποιότητα αλλά αυτό ουσιαστικά δεν υφίσταται μετά τους τραυματισμούς. Ένα άλλο θέμα που μας φέρνει στην ίδια ευθεία με τους άλλους είναι ότι δεν είμαστε τόσο καλά δουλεμένη ομάδα σε θέματα τακτικής και ομοιογένειας.

Όπως είπε και ο Αλεξάνδρου μετά τη νίκη με την Ανόρθωση στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος θα φανούν οι αντοχές και η ποιότητα όλων. Θα είναι μια δύσκολη μάχη που μπορούμε να την κερδίσουμε.

Οι πολλές αλλαγές στο ρόστερ που κάνουμε σε κάθε μεταγραφική περίοδο επηρεάζουν αρνητικά την ομάδα αλλά η στόμφα του πρωταθλητή είναι κάτι που φαίνεται να μεταφέρεται εύκολα.

Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί να επαναπαυτεί κανένας. Ο εφησυχασμός είναι αποδεδειγμένα ένα από τα μεγαλύτερα αρνητικά στοιχεία μας. Είναι για αυτό που δεν πρέπει οι δικές μας επιτυχίες ή και απώλειες άλλων να γιγαντώνονται.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X