Μπορεί να ωριμάσει ο Βάντερ;

Όσοι ξέρουν τον Κετσπάγια αλλά και το τι παρέλαβε στον ΑΠΟΕΛ λένε πως αν είναι ένα πράγμα που μπορεί να βελτιώσει και μάλιστα είναι την αγωνιστική πειθαρχία που πρέπει να εκπέμπει η ομάδα μας. Ο προπονητής δείχνει ότι δεν θα δεχτεί καμία έκπτωση στο συγκεκριμένο θέμα και η κίνηση του να αφήσει εκτός 11αδας τον Βάντερ στον αγώνα με τον Άρη δείχνει τις προθέσεις του.

Κληθείς μάλιστα να σχολιάσει την απόφαση του ήταν όσο πιο ξεκάθαρος μπορούσε λέγοντας τα εξής: “καλή ευκαιρία και γι’ αυτόν να ξεκουραστεί, να μάθει κάποια πράγματα και να προχωρήσουμε”.

Για όσους δεν το πήραν είδηση ο Κετσπάγια δεν έμεινε καθόλου ευχαριστημένος με τον Βάντερ στους τελευταίους αγώνες. Ο Βραζιλιάνος στους αγώνες με τη Σάλκε αλλά και σε αυτόν με τη Δόξα έκανε αρκετές περιττές ενέργειες και έδειξε να λειτουργεί περισσότερο για την πάρτι του παρά ως μέλος μια ομάδας.

Ο Κετσπάγια αντιλαμβάνεται ότι το αγωνιστικό στυλ του Βάντερ είναι τέτοιο που δεν μπορεί να περιορίσει τις ατομικές πρωτοβουλίες και ούτε θέλει αφού είναι αυτές που τον κάνουν ξεχωριστό. Απαιτεί όμως από τον Βραζιλιάνο να έχει το καθαρό μυαλό και την ποδοσφαιρική ωριμότητα να αποφεύγει την περιττή ενέργεια που θα τον αφήσει εκτεθειμένο.

Το πόσο εύκολα μπορεί ο Βάντερ να αποδεχτεί τις απαιτήσεις του προπονητή του είναι κάτι που θα δούμε στην πορεία. Ίσως ένας αγώνας στον πάγκο να μην αρκεί και είναι για αυτό που θα πρέπει και ο ίδιος να κάνει την υπέρβαση του. Και αυτό γιατί ένας 27χρονος που έμαθε να αγωνίζεται με έναν απείθαρχο τρόπο εδώ και χρόνια μπορεί να μην του είναι αρκετό ένα 90λεπτο στον πάγκο για να αντιληφθεί ότι πρέπει να αλλάξει.

Η μεγάλη εικόνα είναι αυτή που θέλει τον  Κετσπάγια να προσπαθεί να βελτιώσει τον ΑΠΟΕΛ και ξέρει τους τρόπους για να τα καταφέρει. Κάποιοι απαιτούν περισσότερο χρόνο και κάποιοι όχι. Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να κάνουμε υπομονή και να αποδεχτούμε ότι ο κκέλης ως ένα βαθμό ξαναχτίζει την ομάδα, χωρίς να έχει στη διάθεση του τα καλύτερα υλικά.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!