Ευπρόσδεκτος και απαραίτητος

Ας μπούμε απευθείας στο ψητό. Ο ΑΠΟΕΛ διαχρονικά αδυνατεί να αξιοποιήσει δικούς τους ανθρώπους και ουσιαστικά πρώην ποδοσφαιριστές, τοποθετώντας τους σε σημαντικές θέσεις στο οργανόγραμμα του ποδοσφαιρικού τμήματος. Η αδυναμία εκφράζεται και ως παράπονο από τους παλαίμαχους ενώ η εκάστοτε διοίκηση επικαλείται κατά καιρούς διάφορες δικαιολογίες.

Η πιο πειστική είναι ότι ένας πρώην ποδοσφαιριστής δεν μπορεί απαραίτητα να είναι ο κατάλληλος να φέρει εις πέρα καθήκοντα προπονητή, βοηθού, σκαουτερ, γενικού αρχηγού και οτιδήποτε άλλο απαιτείται.

Η περίπτωση όμως του Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη είναι τέτοια που θα πρέπει να γίνει τεράστια προσπάθεια (και προκαταβολικά ατεκμηρίωτη) για να κριθεί ως μη επαρκής για να έχει μια θέση στην ομάδα.

Η ιδιαιτερότητα του Χαραλαμπίδη είναι ότι η ποδοσφαιρική του διαδρομή στον ΑΠΟΕΛ σε συνδυασμό με τα χαρακτηριστικά και ικανότητες του ως άνθρωπος και όχι σαν μόνο σαν αθλητής, τον καθιστούν ιδανικό πρότυπο.

Πρότυπο όχι μόνο για παιδιά της ακαδημίας που θέλουν να ακολουθήσουν τη δική του πορεία αλλά ακόμα και για αυτούς που αγωνίζονται στην πρώτη ομάδα.

Οι εμπειρίες του Χαραλαμπίδη ως ποδοσφαιριστής και κυρίως αυτές που βίωσε στον ΑΠΟΕΛ είναι μοναδικές. Ναι μεν τις έζησαν και άλλοι, υπάρχει όμως μια διαφορά. Αυτός ως προσωπικότητα έχει την ικανότητα να τις αποτυπώνει και να τις αξιοποιεί με τρόπο που σπανίζει. Πρόκειται για άτομο που λόγω παιδείας και όχι μόνο είναι εξαιρετικά επικοινωνιακός και μεταδοτικός.

Είναι ικανός να εξηγήσει στον κάθε νεαρό Σαλλαί ή Μηνά Αντωνίου τι σημαίνει ΑΠΟΕΛ και πως μπορούν να συνδυαστούν ιδανικά οι προσωπικές φιλοδοξίες με τους στόχους της ομάδας;

Έζησε από πρώτο χέρι τη δυσκολία στην ομαλή μετάβαση από το champions league στο πρωτάθλημα και ξέρει τι πρέπει να πει σε Κύπριους ή και ξένους για να τους βοηθήσει.

Ξέρει τι σημαίνει Αρχάγγελος και ΑΠΟΕΛ γενικότερα. Πως και ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ένας προπονητής για να κερδίσει τα αποδυτήρια αλλά και ποια στάση πρέπει να έχουν οι παίκτες όταν κάτι πάει στραβά.

Κόβει το μάτι του και αν παρόλο που δεν είναι προσοντούχος προπονητής σίγουρα ξέρει να πει μια κουβέντα σε κάποιο παίκτη προκειμένου να λειτουργήσει υποστηρικτικά.

Μπορεί να λειτουργήσει ως σωστός συνδετικός κρίκος μεταξύ ποδοσφαιριστών και διοίκησης – τεχνικής ηγεσίας αφού πέραν της αντίληψης του για το τι εστί ΑΠΟΕΛ μπορεί να λειτουργήσει ως προέκταση και τριών πλευρών. Ακόμα και ο τρόπος με τον οποίο αποχώρησε από τον ΑΠΟΕΛ του είναι πλέον διδακτικός.

Η διοίκηση Πετρίδη καλείται λοιπόν να δείξει όχι ότι ξέρει να εκτιμά αλλά ότι μπορεί να αξιολογεί σωστά στο ποιοι έχουν την ικανότητα να τη βοηθήσουν να λειτουργήσει καλύτερα.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!