Φλερτάραμε με το -5

Μετά τον εντός έδρας αγώνα με την Αναγέννηση όπου πραγματικά δυσκολευτήκαμε ήρθε αυτός με τη Δόξα όπου το πήραμε ακόμα ένα βήμα παραπέρα. Όχι συνειδητά αφού όπως είπε και ο Εφραίμ με τρόπο αφοπλιστικό δεν παίζουμε μόνοι μας. Κάπου εδώ ξεκινά και η συζήτηση στο κατά πόσο η Ανόρθωση που παραπαίει είναι αντίπαλος που δικαιολογεί την απώλεια βαθμών.

Από τη στιγμή που για κάποιους οπαδούς μας δεν είναι αποδεκτή η απώλεια βαθμών από οποιαδήποτε ομάδα στο πρωτάθλημα, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, δεν πρέπει να διερωτόμαστε για κάποια πράγματα.

Είναι δεδομένο ότι ο ΑΠΟΕΛ δεν θα κερδίσει όλους τους αγώνες του και το απόλυτο της Αεκ δεν πρέπει να μας δημιουργεί μεγάλη νευρικότητα. Αυτό που πρέπει να έχουμε ως στόχο είναι να ανταποκριθούμε στον καλύτερο δυνατό βαθμό στο πρώτο μισό της χρονιάς. Και αυτό γιατί στο διάστημα αυτό είμαστε υποστελεχωμένοι.

Η απουσία ενός ακόμα επιθετικού ήδη φαίνεται και ο ισχυρισμός ότι οι Εφραίμ και Γιαννιώτας δίνουν λύσεις στο σκοράρισμα δεν είναι ούτε πειστικός ούτε αρκετός. Ο ΑΠΟΕΛ πρέπει να αντέξει μέχρι τον Ιανουάριο αφού τότε θα βάλει στο ρόστερ του ακόμα έναν επιθετικό. Αντοχή σημαίνει πρακτικά να είμαστε κοντά στην ΑΕΚ, δηλαδή να έχουμε 3-4 βαθμούς διαφορά.

Το ενδεχόμενο να συνεχίσουμε το ευρωπαϊκό οδοιπορικό και μετά τον Δεκέμβριο είναι μεγάλο πλέον και αυτή είναι μια άλλη παράμετρος που θα πρέπει να αξιολογηθεί σωστά και έγκαιρα.

Αν γράψουμε ιστορία εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή μας και στην επόμενη φάση του Europa League μάλλον θα πρέπει να γίνουν και άλλες παρεμβάσεις στο ρόστερ προκειμένου να αντέξει μέχρι τον Απρίλιο.

Οι παρεμβάσεις στο ρόστερ προϋποθέτουν ότι κάποιος που καταλάβει ψάχνει ήδη τον επιθετικό που ταιριάζει στη φιλοσοφία του Κρίστιανσεν και θα έχει καταλήξει έγκαιρα στο λεγόμενο short list έτσι ώστε να τον έχουμε έτοιμο μέσα Ιανουαρίου.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!