Φως φανάρι

Δεν υπήρχε περίπτωση να μπορέσει να λειτουργήσει καλύτερα η αμυντική μας γραμμή και το επιχείρημα ότι η ΑΕΚ είχε μόνο τέσσερις τελικές προσπάθειες είναι αβάσιμο αφού δεν αποτυπώνει τη νευρικότητα και τα κενά που παρατηρήθηκαν έστω και αν οι αντίπαλοι δεν μπόρεσαν να τα εκμεταλλευτούν.

Τα όσα είδαμε στον αγώνα με τον Εθνικό Άχνας ήταν ξεκάθαρα και είναι για αυτό που ελέγχεται ο προπονητής μας. Ο Κρίστιανσεν είναι ο αρμόδιος και ο καταλληλότερος να κρίνει και να αποφασίσει αλλά δεν μπορεί να ξεχνά τον Λάγο. Ο Ισπανός είναι η πιο αξιόπιστη επιλογή στο αριστερό άκρο της άμυνας και σε τέτοιους αγώνες δεν μπορεί να μένει στον πάγκο.

Αν ο προπονητής μας έκρινε ότι ο Ιωάννου δικαιούται να είναι βασικός αυτό έπρεπε να γίνει τοποθετώντας τον στη φυσική του θέση. Όσο και αν ενοχλεί τα δυο τέρματα με τον Εθνικό Άχνας και την Αεκ δημιουργήθηκαν εύκολα από την αριστερή πλευρά επειδή ο μικρός μαθαίνει τη θέση.

Για το χάος που υπάρχει μετά τον Μιλάνοφ δεν μπορούν να γίνουν και πολλά πράγματα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Το σίγουρο είναι ότι ο Αρτυματάς δεν μπορεί αφού όσο φιλότιμο και αν έχει ο κάθε προπονητής που τον βάζει να αγωνιστεί βοηθά στο να τον εκθέτει. Ακόμα και τα αβιάστα λάθη και τα εύκολα φάουλ στα οποία υπέπεσε ήταν αποτέλεσμα της νευρικότητας του η οποία προκύπτει επειδή ξέρει και ο ίδιος ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο βαθμό που πρέπει. Η αλλαγή του στο 57 ήρθε με καθυστέρηση αφού ο ΑΠΟΕΛ χρειαζόταν τον Μπερτόλιο ή ακόμα και τον Γιαννιώτα ενωρίτερα.

Το θέμα με τον Αρτυματά είναι σοβαρό και γενικότερο αφού η απόκτηση του Κανιάς και όχι μόνο στέλνει ξεκάθαρα μηνύματα.  Θέμα όμως υπάρχει και για τον Χριστοφόρου αφού το καλοκαίρι κρίθηκε κατάλληλος για να συμπεριληφθεί στο ρόστερ. Κρίθηκε επίσης κατάλληλος για δεύτερη επιλογή όταν προ διμήνου αποφασιζόταν η αποδέσμευση του Σέρτζιο.

Η κατάσταση μπορεί και θα διορθωθεί εύκολα αφού ο Κριστιανσεν μας δείχνει ότι έχει καλά αντανακλαστικά. Έστω και αν διάβασε λάθος τον αγώνα ή και αν άργησε να αλλάξει σύστημα καλείται να μην επαναλάβει τα ίδια λάθη στη συνέχεια.

Ο προπονητής μας δεν είναι looser όπως ισχυρίζονται μερικοί οπαδοί μας μετά από κάθε απώλεια βαθμών στα ντέρμπι. Το ότι δεν έχουμε κερδίσει ακόμα κανέναν ανταγωνιστή μας είναι πράγματι θέμα αλλά αυτό έχει να κάνει με λάθη παικτών και τεχνικής ηγεσίας παρά κάτι πιο γενικό και αόριστο.

Αν θέλουμε να προσεγγίσουμε πιο γενικά το θέμα θα έλεγα ότι όπως και σε άλλες περιπτώσεις προπονητών μας έτσι και σε αυτή, ο Κρίστιανσεν εξελίσσεται και γίνεται αξιόλογος μαθαίνοντας. Πάνω μας.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X