Γιατί παραξενευόμαστε;

Όλα αυτά που έγιναν στην Τρίπολη δεν πρέπει ως κοινωνία να μας παραξενεύουν. Όλοι είμαστε συνένοχοι και συν-υπεύθυνοι για την κοινωνία που παράγουμε, για την αλητεία, για την διαφθορά για την αδιαφορία.

Το γήπεδο είναι ένας από τους χώρους ανάδειξης αυτής της προβληματικής κοινωνίας που αδιαφορεί για τους αλήτες σαν πως και είναι εξωγήινοι. Δεν είναι δικαιολογία ότι δεν μπορούμε να πούμε τίποτε διότι εάν δεν μπορούμε να πούμε κάτι τότε αδιαφορούμε ως γονείς, αδιαφορούμε ως κράτος, αδιαφορούμε ως κοινωνία.

20-30 αλήτες έκαναν την ζημιά διότι απαιτούσαν να απελευθερωθούν οι 8 που συνέλαβε η Ελληνική Αστυνομία για ναρκωτικά. Η απαίτηση λογική και δεν πρέπει να μας παραξενεύει καθώς αυτό γίνεται στην Κύπρο που μεσολαβεί η διοίκηση και οποιοιδήποτε άλλοι για να απελευθερωθούν κάποιοι άλλοι σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Οι 8 αυτοί δεν έχουν γονείς, δεν έχουν συγγενείς, δεν υπάρχει κράτος που να ενδιαφέρεται? Η απάντηση είναι ότι η αδιαφορία των γονιών της κοινωνίας παράγει και άλλη αλητεία, παράγει αυτά που θα τα βρίσκουμε συνέχεια μπροστά μας.

Τέλος, γιατί για 8-10 αλήτες να τιμωρούνται όλοι? Μα διότι όλοι μας είμαστε συνυπεύθυνοι είτε ως κοινωνία είτε ως υποστηρικτές της ίδιας ομάδας είτε ως γονείς.

Ας μην παραξενευόμαστε λοιπόν για όλα αυτά που έγιναν και θα γίνονται διότι αυτοί οι αλήτες είναι δικής μας παραγωγής, είναι προέκταση της οικογένειας μας.

Οι γονείς των 8 γνωρίζουν πλέον τι έκαμαν τα παιδιά τους διότι απλούστατα δεν γύρισαν ακόμη πίσω. Το ερώτημα είναι, τι θα κάνουν οι ίδιοι διότι σίγουρα περήφανοι δεν πρέπει να νοιώθουν.

Γιάννης Κ.

Λευκωσία

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X