Η αφοπλιστική επιχειρηματολογία

Έχουν πάντα ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι διασκέψεις του Πρόδρομου Πετρίδη είτε αυτές αφορούν απολογισμό πεπραγμένων ή και εξαγγελίες πλάνων. Ένα αβίαστο συμπέρασμα που βγαίνει από τα όσα είπε χτες είναι ότι θα κάνει τα πάντα προκείμενου να κατακτήσουμε και φέτος το πρωτάθλημα. Αυτό συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλως και όσες απολύσεις προπονητών χρειαστούν. Μας το έδειξε και πέρσι με την απολύσεις των Δώνη και Φινκ, με του Γερμανού να γίνεται στη φάση των αγώνων κατάταξης.

Ενώ για πολλούς από εμάς οι απολύσεις προπονητών και μάλιστα οι συχνές είναι κακή πρακτική και αποσταθεροποιητικός παράγοντας, ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ τις θεωρεί κάτι σαν αναγκαίο κακό. Το αιτιολογεί μάλιστα με την εξής αφοπλιστική επιχειρηματολογία!

“Οι αποδεσμεύσεις προπονητών δεν είναι κάτι που αυτή η διοίκηση επιθυμεί να συμβαίνει. Όμως ως πρόεδρος αυτού του Διοικητικού Συμβουλίου θεωρώ ότι όσες φορές μέσα σε αυτα τα δύο χρόνια παρουσίας μας, προχωρήσαμε σε τέτοια ενέργεια είχαμε ως μοναδικό γνώμονα το συνολικό καλό της ομάδας. Μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να ήταν ορθότερο να δώσουμε περισσότερη πίστωση χρόνου όμως στο τέλος της ημέρας και μέσα από τα αποτελέσματα, αποδείχθηκε ότι όσες αλλαγές κάναμε, λειτούργησαν με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε ο ΑΠΟΕΛ να επιτύχει τον στόχο του”.

Με αυτή τη λογική η θέση του εκάστοτε προπονητή είναι πάντα επισφαλής με τον Πρόδρομο στην προεδρία αφού η πίστωση χρόνου είναι πολυτέλεια.

Κάτω τα χέρια από τον Καβενάγκι!

Θα ασχοληθώ και εγώ με τον παικταρά αφού οι δυο τελευταίοι αγώνες πρωταθλήματος στους οποίους μένει στον πάγκο είναι καλή αφορμή. Το γυμνό μάτι του προπονητή της κερκίδας καταδεικνύει ότι ο Αργεντινός είναι κάπως βαρύς και πως αυτό ίσως να μην σχετίζεται απλά με τον σωματότυπο του.

Ο Κετσπάγια προτίμησε στους δυο αυτούς αγώνες τον πιο κινητικό Σωτήριου αφήνοντας στον πάγκο τον Καβενάγκι ο οποίος είναι με διαφορά η πιο αξιόπιστη επιθετική λύση. Μπορεί να κερδίσαμε τους συγκεκριμένους αγώνες αλλά το όλο θέμα χρειάζεται να αντιμετωπιστεί με προσοχή.

Το ποιας ερμηνείας τυγχάνει το ενδιαφέρον την ίδια χρονική περίοδο για τον Ναπολεόνι που είναι ένας επιθετικός – σκυλί, από αυτούς που γουστάρει ο Τιμούρ ας το αποφασίσει ο καθένας με βάση τα δικά του κριτήρια.

Αυτό που πρέπει να αντιληφθεί όλο το τεχνικό τιμ είναι απλό και σχετίζεται με τη δική της ευθύνη να παρακολουθεί, να προετοιμάζει και να καθοδηγεί τους παίκτες έτσι ώστε αυτοί να αντεπεξέρχονται στις απαιτήσεις. Η αφοσίωση και ο επαγγελματισμός του Καβενάγκι λογικά δεν εξαντλείται στην ενημέρωση που μας κάνει μέσω twitter ότι ακόμα και τις μέρες που έχει ρεπό κάνει ατομική προπόνηση.

Αν λοιπόν ο Καβενάγκι είναι κουρασμένος ή βαρύς ή δεν τροφοδοτείται σωστά είναι πρόβλημα που οφείλει να το λύσει ο Κετσπάγια και οι συνεργάτες του. Αυτό προβλέπει η προστασία και αξιοποίηση της επένδυσης των 600 χιλιάδων ευρώ ετησίως που ακούει στο όνομα Καβενάγκι.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!