Η άβολη στιγμή

Δεν νομίζω να μπορεί να πει κάποιος ότι είδαμε κάτι μη αναμενόμενο στο Telia Parken. Εξελίχθηκε λίγο πολύ το αναμενόμενο σενάριο. 60-40 κατοχή υπέρ των γηπεδούχων που ήταν πιο ομάδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο αφού έδειξαν να θέλουν και να μπορούν να επιτεθούν. Πέτυχαν ένα τέρμα και θα μπορούσαν για τουλάχιστον ακόμα ένα, οπότε είναι αναγκασμένοι να έρθουν στο ΓΣΠ παραπάνω από συνειδητοποιημένοι. Λόγω κουλτούρας και κυρίως του τι έγινε προ επταετίας θα το έκαναν έτσι και αλλιώς.

Είδαμε όμως και το γνωστό ΑΠΟΕΛ. Μια ομάδα που προσπάθησε να αμυνθεί στο δικό της μισό και ως ένα μεγάλο βαθμό τα κατάφερε αλλά η τρομερή αδυναμία να αναπτυχθεί σωστά και ορθόδοξα την περιόρισε σε έναν άχαρο και παθητικό ρόλο.

Είναι σχεδόν χωρκάτικο να στεκόμαστε στη χαμένη ευκαιρία του Ντε Καμάργκο όταν για 70 λεπτά δεν κάναμε επιθετική προσπάθεια της προκοπής και όταν οι αντίπαλοι δημιούργησαν πολλές προϋποθέσεις και έχασαν περισσότερες και ξεκάθαρες ευκαιρίες.

Με τον Εφραίμ να έχει αρχίσει άσχημα τη φετινή χρονιά και χωρίς τον Ντε Βινσέτι είναι φανερό ότι ο Γιαννιώτας δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος. Απέναντι σε ομάδες του επιπέδου μας αλλά σαφώς πιο έτοιμες όπως η Κοπεγχάγη τα αγωνιστικά κενά του ΑΠΟΕΛ βγάζουν μάτια.

Πρόκειται για κενά που σχετίζονται με τη στελέχωση του ρόστερ αφού οι υφιστάμενοι παίκτες λίγο πολύ προσφέρουν τα αναμενόμενα. Ακόμα και η πτώση του Εφραίμ μπορεί να θεωρηθεί αναμενόμενη αφού δύσκολα θα συνέχιζε την περσινή δαιμονισμένη χρονιά.

Το ότι και το 2009 χάσαμε 1-0 στην Κοπεγχάγη δεν πρέπει να οδηγεί σε υπερβολές. Αναπόφευκτα θα στηριχτούμε στο πάθος των παικτών και τη βοήθεια του κόσμου για να καλύψουμε τις αγωνιστικές αδυναμίες που υπάρχουν αλλά αυτό δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για  τους αρμοδίους.

Το κάλεσμα στον κόσμο για να κάνει το ΓΣΠ καυτή έδρα είναι σωστό αλλά πρέπει να είναι και μια άβολη στιγμή. Και αυτό γιατί πάει να γίνει παράδοση από πλευράς αρμοδίων να στέλνουν την ομάδα με σοβαρές ελλείψεις στους πιο καθοριστικούς αγώνες της χρονιάς.

Ο ΑΠΟΕΛ έπρεπε και άξιζε να είχε ουσιαστικές βοήθειες από τις μεταγραφικές προσθήκες. Αντί αυτού του περσινό ρόστερ και ακόμα πιο αποδυναμωμένο παλεύει και σχεδόν τα καταφέρνει. Είναι πρόκληση όμως να μην έχεις στη διάθεση σου το αριστερό μπακ, τον επιτελικό μέσο και τον επιθετικό που θα σε έπαιρναν ένα επίπεδο πιο πάνω.

Το πλέον ανησυχητικό όχι ενόψει επαναληπτικού αλλά για ολόκληρη τη χρονιά είναι ότι οι αρμόδιοι ψάχνουν να φέρουν μέσο και επιθετικό. Η αναζήτηση και μόνο αποτελεί παραδοχή ότι οι μέχρι σήμερα προσθήκες δεν είναι οι καλύτερες ή και έτοιμες να βοηθήσουν στον αναμενόμενο βαθμό.

Σ.Σ Με τον όρο αρμόδιοι αναφέρομαι σε όσους έχουν να παίξουν ουσιαστικό ρόλο στην στελέχωση του ρόστερ και άλλων θέσεων στο οργανόγραμμα του ΑΠΟΕΛ όπως αυτές του διευθυντή ποδοσφαίρου και του προπονητή.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X