Η νέα τάξη πραγμάτων

Οι μεταγραφικές επιλογές του ΑΠΟΕΛ αποτυπώνουν και τη νέα τάξη πραγμάτων σε σχέση με τα οικονομικά δεδομένα. Εκεί που όλοι νόμιζαν ότι μπορούσε να γίνει μια τουλάχιστον υπέρβαση στον επιθετικό όπου μια ομάδα καλείται να τσοντάρει για να φέρει παίκτη με αποδεδειγμένη ευχέρεια στο σκοράρισμα, στην περίπτωση μας ούτε αυτό φαίνεται εφικτό.

Ο 32χρονός Σουηδός Ματίας Ρανέγκι δεν μπορεί να έχει τον χαρακτήρα οικονομικής υπέρβασης. Το βιογραφικό και κάποια άλλα δεδομένα καθορίζουν και το οικονομικό πακέτο. Η Watford στην οποία ανήκει ο παίκτης τον στέλνει δανεικό σε Ευρώπη και Ασία τα τελευταία δύο χρόνια και το ίδιο προτίθεται να κάνει και φέτος. Μέχρι σήμερα μάλιστα πλήρωνε και ένα σημαντικό ποσοστό των ετήσιων απολαβών του παίκτη. Αν μπορούν να γίνουν παραλληλισμοί πρόκειται για ότι θα κάνουμε και εμείς με τους Κοδίνα, Στιλιτς και Πιατκόφσκι!

Ο ΑΠΟΕΛ έχει αποκτήσει μέχρι σήμερα τους Καλό, Ορλάντι, Μπρεσάν και Λάτσι. Το τι μπορεί να λεχθεί με βεβαιότητα είναι ότι όλες οι μεταγραφές είναι εντός ενός οικονομικού πλαισίου που φωτογραφίζει ομάδα που προσπαθεί να μειώσει δραστικά το payroll της και που έχει σαν έγνοια να διατηρηθεί στην κορυφή αλλά χωρίς τις υπερβολές προηγούμενων χρόνων.

Οι μεγαλύτερες αγωνιστικές ελλείψεις επιχειρούνται να καλυφθούν από παίκτες που δεν έχουν κάνει την υπέρβαση σε ομάδες επιπέδου ΑΠΟΕΛ και είναι για αυτό που ο το άκουσμα της καταρχήν συμφωνίας με τον Σουηδό δημιούργησε βάσιμα ερωτηματικά.

Τα ερωτηματικά και το άγχος προκύπτει γιατί η έγνοια όλων είναι η είσοδος στους ομίλους και ιδανικά σε αυτούς του Champions League. Η αίσθηση λοιπόν είναι ότι ο Ρανέγκι δεν είναι Αίλτον!

Μπορεί ένας ΑΠΟΕΛ στελεχωμένος στη φιλοσοφία του 2008 να μπει και πάλι στους ομίλους;

Τότε ο Γιοβάνοβιτς έχτισε ένα ρόστερ από παικτές – εργαλεία που έκανε το μπαμ. Οκτώ χρόνια μετά το εγχείρημα έχει πολύ μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας έστω και αν βρισκόμαστε στους δυνατούς στα προκριματικά. Και αυτό γιατί το επίπεδο όλων έχει ανέβει κάτι που επιβεβαιώνεται κάθε χρόνο. Μας το επιβεβαίωσε πέρσι η Αστάνα όπου επιχειρήσαμε να την αποκλείσουμε έχοντας ψευδαισθήσεις σε σχέση με την ποιότητα του ρόστερ μας. Ψευδαισθήσεις που μας προσγείωσαν ανώμαλα και στη συνέχεια στους ομίλους του Europa League.

Προβλέπω ότι και αν ακόμα προχωρήσουμε στην απόκτηση του Σουηδού, πριν την 31η Αυγούστου θα γίνουν ουσιαστικές αλλαγές στο ρόστερ. Δεν ξέρω αν θα είναι κινήσεις πανικού αλλά οι επίσημοι αγώνες θα φανερώσουν κενά που δεν θα μπορούν να περάσουν απαρατήρητα.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X