Η περίεργη πρεμιέρα του Europa

Είναι τουλάχιστον περίεργη η πρεμιέρα του ΑΠΟΕΛ στους ομίλους του Europa League. Αυτό γίνεται αντιληπτό από τη διαφορετική προσέγγιση που έχουν διάφοροι για τη συμμετοχή μας στο θεσμό. Υπάρχουν αρκετοί οπαδοί μας για παράδειγμα που θεωρούν το θεσμό και τη συμμετοχή μας ως κατάντημα και τη συνδέουν με την αποτυχία να αγωνιστούμε στους ομίλους του Champions League. Πρόκειται για αυτούς που δεν θα πάνε καν στο γήπεδο απόψε ή και που θα δώσουν το παρών τους αλλά δηλώνουν σχεδόν αδιάφοροι για τις προοπτικές και στόχους μας στο θεσμό. Εννοείται ότι είναι οι ίδιοι που θα γράφουν και θα λένε τα πάντα σε περίπτωση που δεν σταυρώσουμε νίκη.

Ταυτόχρονα ακούμε τον Μακρίδη να δηλώνει ότι είναι πρωτόγνωρο συναίσθημα για τον ίδιο και για κάποιους συμπαίκτες του η συμμετοχή στο Europa ενώ ο Κετσπάγια έβαλε σαν στόχο να προκριθούμε για πρώτη φορά στην ιστορία μας στην επόμενη φάση του Europa League.

Η διάσταση απόψεων έχει τις ρίζες της στις γνωστές προσδοκίες του κόσμου που έφεραν οι πορείες του ΑΠΟΕΛ στο Champions League και κυρίως αυτές με τον Γιοβάνοβιτς. Ο πήχης μπήκε τόσο ψηλά που ίσως και δικαιολογημένα τίποτε δεν γεμίζει τους οπαδούς εκτός από τον ύμνο και το σεντόνι του Champions League. Κανένα πρωτάθλημα, κύπελλο ή συμμετοχή στο Europa League δεν είναι επίτευγμα αφού όλα αποτελούν ελάχιστη υποχρέωση πλέον.

Οι γνωστές αλλά και αφύσικες προσδοκίες αποτελούν κίνδυνο για την ομάδα μας αλλά και αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε από όλους τους άλλους. Το ζητούμενο είναι πώς διαχειρίζονται το όλο θέμα οι πρωταγωνιστές έτσι ώστε να είναι πλεονέκτημα αντί ωρολογιακή βόμβα.

Το ζητούμενο για τον ΑΠΟΕΛ μέσα από τη συμμετοχή του στη διοργάνωση είναι να μαζέψει όσο πιο πολλούς βαθμούς γίνεται. Πρακτικά πρέπει να κερδίσουμε τον Αστέρα και την Σπάρτα μέσα στο ΓΣΠ και να προσπαθήσουμε για το ίδιο στους αντίστοιχους εκτός έδρας αγώνες. Αν αυτό είναι εφικτό θα το ξέρουμε στην πορεία αλλά το σίγουρο είναι ότι έχουμε ανάγκη μια τέτοια πορεία.

Το έχουμε ανάγκη για οικονομικούς λόγους αλλά και γιατί μόνο με αυτές τις νίκες ή και ισοπαλίες θα μαζέψουμε τους βαθμούς που θα διατηρήσουν την κατάταξη μας στους λεγόμενους δυνατούς των μελλοντικών κληρώσεων.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!