Η πίστη αντίδοτο της συντριβής

Ρεαλιστικά το ζητούμενο για τον ΑΠΟΕΛ απόψε είναι να μπορέσει να αποφύγει τη συντριβή. Αυτό ήταν που κατάφερε και επί Δώνη όταν πήγε στο Νου Καμπ για να αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα. Οι ομοιότητες και οι διαφορές κάθε περίπτωσης ή εποχής είναι σχετικές αλλά αυτό που αποτελεί κοινό παρονομαστή είναι η πίστη.

Η πίστη πως αν ξεπεράσεις τα όρια σου ίσως καταφέρεις κάτι καλό είναι αυτό που θα παίξει καταλυτικό ρόλο για να αποφύγεις και ένα σκορ από αυτά που θεωρούνται μεγάλα.

Η πίστη όμως δεν πρέπει να υπάρχει ακαδημαϊκά ή και πριν τον αγώνα αλλά και όταν βρεθείς στριμωγμένος στη γωνιά και σφυροκόπησε από μια ομάδα που για τους δικούς της λόγους θέλει να κάνει ένα statement.

Είναι εδώ που η πίστη και το πάθος δεν αρκούν και χρειάζεται ένα λειτουργικό πλάνο από παίκτες που μπορούν να αμυνθούν αλλά όχι παίζοντας αντιποδόσφαιρο που θα διευκολύνει ή θα εξαγριώσει το θηρίο.

Ο Δώνης ξέρει πως θα το κάνει αυτό και σε λίγες ώρες θα ξέρουμε ποιους προτίμησε για το αρχικό σχήμα και πως θα προσαρμόσει το πλάνο του κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Οι επισημάνσεις του προπονητή μας σε μια συνέντευξη του με αφορμή τον αγώνα δείχνουν ότι η ομάδα θα πέσει μαχόμενοι και μετά που έκανε τα πάντα για να κάνει δύσκολη τη ζωή του Ρονάλτο και των υπολοίπων παικτών της καλύτερης ομάδας του κόσμου.

«Είναι απίθανοι παίκτες, αλλά πρέπει να βρεις πράγματα για να τους κάνεις τη ζωή δυσκολότερη. Δεν υπάρχει τρόπος να παίξεις με έναν παίκτη πάνω στον Πορτογάλο. Αν δεν υπάρχουν βοήθειες, το αποτέλεσμα θα είναι άσχημο. Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο μας ματς, να τρέξουμε όσο ποτέ και να είμαστε πειθαρχημένοι σε όλο το 90λεπτο. Γίνεται; Πρέπει να γίνει…»

Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι θα γίνει.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X