Υπάρχει πλάνο για τον Πιέρο;

Ο Κρίστιανσεν σχεδιάζει το δικό του ΑΠΟΕΛ και το μόνο που έχουμε ενώπιων μας αυτή τη στιγμή είναι οι προθέσεις του για τις θέσεις που η ομάδα χρειάζεται μεταγραφική ενίσχυση. Οι θέσεις αυτές είναι οι αναμενόμενες μεταξύ των οποίων και αυτή του επιθετικού. Η ομάδα μας ψάχνει για τον επιθετικό κλάσης που θα μπορέσει να σηκώσει το βάρος στο σκοράρισμα αλλά και να ταιριάζει στο αγωνιστικό πλάνο και φιλοσοφία της ομάδας.

Το γιατί ψάχνουμε μόνο για έναν από τη στιγμή που αποχώρησαν οι Καβενάγκι και Πιατκόφσκι είναι θέμα αλλά αυτό που πρέπει να αναδειχθεί και να απασχολήσει όλους και κυρίως τον νέο προπονητή είναι πως θα αξιοποιηθεί ο Πιέρος Σωτηρίου.

Η χρονιά που ολοκληρώθηκε ήταν διδακτική για τον ΑΠΟΕΛ στο συγκεκριμένο θέμα. Μέσα από την τρομερή ανεπάρκεια των Πιατκόφσκι ή και του Λεάλ και στη συνέχεια του τραυματισμού του Καβεβάγκι, αναδείχτηκε η μορφή του Σωτηρίου.

Γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά για τον νεαρό και το κατά πόσο μπορεί να στηριχτεί πάνω του ο ΑΠΟΕΛ. Η ουσία είναι ότι η παρουσία του ήταν καταλυτική και παρόλο που δεν έχει την εκτελεστική δεινότητα που θα θέλαμε στο τέλος έβαλε και τα γκολ που έπρεπε.

Πρακτικά ο ερχομός ενός ικανού και έτοιμου σέντερ φορ θέτει εν αμφίβολο τον ουσιαστικό χρόνο συμμετοχής που πρέπει να έχει ο Σωτήριου για να συνεχίσει να βελτιώνεται και να αποδίδει. Ο μικρός σχολίαζε και επί Δώνη ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά αγωνιζόμενος 15λεπτά ως αλλαγή και όταν η ομάδα είναι ήδη βραχυκυκλωμένη.

Τίθεται λοιπόν το ερώτημα αν η παρουσία του ξένου επιθετικού επιπέδου που ψάχνουμε

απεγνωσμένα θα σημαίνει την περιθωριοποίηση του Πιέρου. Πολλά θα εξαρτηθούν και από τον τρόπο που θα αγωνίζεται ο ΑΠΟΕΛ του Κρίστιανσεν αλλά θεωρείται απομακρυσμένο το σενάριο του 4-4-2.

Είναι σημαντικό αυτοί που καταλάβουν περισσότερο από εμάς τους προπονητές της κερκίδας να προσδιορίσουν αν ο Πιέρος μπορεί να έχει και διαφορετικό ρόλο στην ομάδα από αυτόν του επιθετικού στην κορυφή.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του παίκτης είναι η ικανότητα του να δημιουργεί ρήγματα και προϋποθέσεις αγωνιζόμενος εκτός περιοχής και με την πλάτη στο τέρμα. Μπορεί να μην έχει την τεχνική κατάρτιση του Ντε Βινσέτι ή την εκρηκτικότητα του Γιαννιώτα αλλά έχει στοιχεία που τον καθιστούν επιλογή τόσο για ακραίο επιθετικό ή και για τον παίκτη που θα αγωνίζεται πίσω από τον προωθημένο επιθετικό.

Τόσο ο Δώνης όσο και ο Πασιένσια τον έχρισαν βασικό ως δεξί χαφ και αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο αφού είδαν κάτι το οποίο έκριναν ως σημαντικό. Ο Κρίστιανσεν πλέον αλλά και ο ίδιος ο παίκτης καλούνται να αξιολογήσουν τα δεδομένα και να πράξουν αναλόγως. Και επειδή στον ΑΠΟΕΛ δεν φημιζόμαστε για το στρατηγικό μας πλάνο και μάλλον πολλά πράγματα προκύπτουν μέσα από συγκυρίες πρέπει να πούμε ότι θα είναι κρίμα να χαθεί ο Πιέρος.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!