Μαύρο, άσπρο ή γκρίζο;

Λέτε να ήξερε κάτι παραπάνω ο Πιέρος Σωτηρίου όταν πριν λίγες μέρες μας προέτρεπε να μην τα βάψουμε μαύρα όταν έρθει η πρώτη ήττα; Σε κάθε περίπτωση ο ΑΠΟΕΛ μπήκε σε μια ψυχοφθόρο διαδικασία αφού όλα δείχνουν ότι θα κάνει μάχη με την Γιαγκ Μποις για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης.

Το χάντικαπ των δυο βαθμών είναι σημαντικό αλλά δεν διασφαλίζει τίποτε, ενώ η μόνη περίπτωση να επανέλθει ένα σοβαρό προβάδισμα είναι αν τους κερδίσουμε στη Λευκωσία. Ασφαλώς και μπορούμε να το πράξουμε αν και αν και αν. Το να αρχίσει η γνωστή και σχεδόν εκνευριστική ρητορική “ο καλός ΑΠΟΕΛ μπορεί” δεν θα μας οδηγήσει πουθενά.

Αυτό που ενόχλησε τους περισσότερους ήταν η προσέγγιση της ομάδας στη Βέρνη αφού αυτή επιβεβαίωσε τους φόβους που υπήρχαν πριν τον αγώνα ότι η αισιοδοξία και δυναμική που έφεραν οι δυο νίκες μπορούσε να οδηγήσει στη γνωστή χαλάρωση και εφησυχασμό.

Λένε κάποιοι ότι χάσαμε από μια ομάδα επίπεδου Σαλαμίνας και μάλιστα χωρίς να μπορέσουμε να το παλέψουμε. Δεν ξέρω αν είναι έτσι και ίσως το rematch στο ΓΣΠ μας βοηθήσει να καταλάβουμε καλύτερα το βάθος και την ποιότητα των Ελβετών. Το σίγουρο είναι ότι ο Κρίστιανσεν και οι παίκτες θα πρέπει να ανταποκριθούν καλύτερα.

Το χρώμα που θα διαλέξουμε για να επικαλύψουμε όχι μόνο την ήττα αλλά και την προοπτική του ΑΠΟΕΛ στη δύσκολη συνέχεια είναι αυτό που ίσως να έχει περισσότερη σημασία και ενδιαφέρον.

Οι επιλογές είναι μαύρο, άσπρο και γκρίζο.

Παρόλο που τα αποτελέσματα θα κρίνουν τα πάντα η προσέγγιση μας θα παίξει το δικό της ρόλο. Ο ΑΠΟΕΛ δεν μπορεί να κερδίζει όλους τους αγώνες και ούτε είναι τόσο δουλεμένη ή ποιοτική ομάδα που όταν χάνει, αυτό να γίνεται τυχαία ή και μετά που έκρυψε την μπάλα. Είναι για αυτό που δεν ξορτώσαμε να κερδίσουμε τη χειρότερη Ανόρθωση της τελευταίας 20ετίας.

Η παραδοχή που πρέπει να γίνει σε επίπεδο οπαδών είναι ότι θα έρθουν ήττες και ισοπαλίες και πως αυτό είναι φυσιολογικό. Από την άλλη αυτό δεν μπορεί να είναι άλλοθι για κανέναν. Ο ΑΠΟΕΛ παραδόθηκε αμαχητί και οι αναφορές του Κρίστιανσεν για το γήπεδο ή την αυστηρότητα του Γερμανού διαιτητή είναι κούφια λόγια.

Η ομάδα υστέρησε σε όλους τους τομείς και παρόλο που αυτό μπορεί να συμβεί και σε επόμενους του Europa League ή και στο ντέρμπι με την Αεκ, θα πρέπει να γίνει ότι είναι δυνατό για να παρουσιαστεί έτοιμη και να πάρει τα αποτελέσματα που δεν θα μετατρέψουν το σχέδιο που ζωγραφίζουμε σε κατάμαυρο.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X