Με αφορμή τον Καζού

Ήταν φυσικό μετά την πρόκριση τόσο η διοίκηση όσο και ο προπονητής να στείλουν συγκεκριμένα μηνύματα προκειμένου να αποσυμπιέσουν την κατάσταση. Η προτροπή τους για υπομονή με το επιχείρημα ότι οι νεαροί που έφεραν είναι μεν άπειροι αλλά καλοί παίκτες δεν μπορούσε να γίνει αν δεν προκρινόμασταν.

Ο Πετεβίνος που ξέρει 2-3 παραπάνω από τον Μπαλταζάρ στο πως λειτουργεί το ΑΠΟΕΛ εντόπισε ότι η υπομονή είναι ένα στοιχείο που αφορά και τους μέσα, εννοώντας τα αφεντικά.

Θα έχει ενδιαφέρον λοιπόν να δούμε και πόση υπομονή θα κάνει ο Πρόδρομος και οι υπόλοιποι. Λέγεται για παράδειγμα ότι ο Ταβάρες βρίσκεται υπό περιορισμό, ενώ κάποιος που εκτελούσε χρέη δήθεν αρχισκαουτερ έχει ήδη περιθωριοποιηθεί.

Προκύπτουν όμως και πρακτικές απορίες όσον αφορά την υπομονή που σαφώς και πρέπει να κάνουμε όλοι.

Στην περίπτωση του Καζού για παράδειγμα η υπομονή θα γίνει για να μάθουμε αν είναι καλό αριστερό μπακ ή σε ποια θέση αγωνίζεται; Ψες η δυσφορία προς τον Βραζιλιάνο και τον Μπαλταζάρ που τον άφηνε στο γήπεδο ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Επειδή το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο όταν ο παίκτης άρχισε να προωθείται κατάφερε να σκοράρει (έστω και με ένα περίεργο πλασέ) ενώ έδωσε και την ασιστ στο τρίτο γκολ. Τι σοι παίκτης είναι λοιπόν αυτός ο Καζού;

Είναι μια αδούλευτη εκδοχή του Μποαβεντούρα που όταν και αν μάθει να αμύνεται θα γίνει ένας full back που θα μπορεί να παίζει όλη τη γραμμή;

Προφανώς οι υπεύθυνοι θεωρούν ότι υπάρχει αυτή η προοπτική. Ξέρουν όμως ότι δεν μπορεί να μάθει πάνω μας με τρόπο που θα έχει κόστος στην ομάδα. Αν στο 46 για παράδειγμα όταν έχασε τη φάση γινόταν το 0-2 το πιο πιθανό ήταν να αποκλειόμασταν.

Κουτσά στραβά αλλά και δίκαια περάσαμε οπότε βλέπουμε τη συνέχεια και την προοπτική της ομάδας. Ασφαλώς και η προοπτική έχει δόση υποκειμενισμού αλλά το χρονικό διάστημα μεταξύ των αγώνων είναι τόσο μικρό που σύντομα θα ξέρουμε πόσο ανταγωνιστικοί μπορούμε να είμαστε απέναντι στην Αστάνα.

Ο χρόνος για τον οποίο έκαναν επίσης αναφορά ψες οι αρμόδιοι είναι συγκεκριμένος. Μέχρι την Πέμπτη ο Μπαλτζάρ και οι παίκτες θα πρέπει να βρουν τον τρόπο να παρουσιαστούν πιο βελτιωμένοι έχοντας ως δεδομένο τη διαθεσιμότητα των Ντελατόρε και Ρεζα αλλά και την απουσία του Ντε Βινσέτι.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!