Μια χαρά τα είπε ο Ντε Γιόνγκε

Το 0-9 ήταν η αφορμή για να ακουστούν και να γραφτούν πολλά για τον ΑΠΟΕΛ του Κετσπάγια και οχι μόνο. Μια ατάκα του προπονητή της Σαλάμινας σχολιάστηκε ιδιαίτερα από κάποιους αθλητικογράφους, τους οπαδούς της Σαλαμίνας και κάποιους δικούς μας. Η ατάκα του Ντε Γιόνκε “το καλό είναι ότι χάσαμε μόνο τρεις πόντους” σχολιάστηκε με ειρωνία και χλευασμό από μερίδα του τύπου ενώ εξόργισε τους οπαδούς της ομάδας του.

Το κοντραστ συναισθημάτων και η αντίθεση ηταν ακόμα μεγαλύτερη αφού την ώρα που ο προπονητής της Σαλαμίνας δήλωνε πως έχασαν μόνο τρεις βαθμούς, υποβαθμίζοντας την εννιάρα, ο πρόεδρος της ίδιας ομάδας δήλωνε ντροπιασμένος και πως θα παραιτηθεί!

Η εξήγηση στην τρομερή αυτή διάσταση απόψεων και φιλοσοφίας είναι απλή. Ο προπονητής ειναι Ολλανδός και ο πρόεδρος Κυπραίος. Ο ρεαλισμός της τετραγωνικής ποδοσφαιρικής λογικής σε σύγκρουση με τον λαϊκισμό της ποδοσφαιρικής μπανανίας όπου ο προεδρος παραιτείται από αέρος ξέροντας οτι και αν το κάνει η παραίτηση του δεν θα γίνει αποδεκτή.

Επί της ουσίας η άποψη του Ολλανδού οτι ηταν μια απλά μια ήττα οχι μόνο δεν ειναι λανθασμένη αλλά είναι ωφέλιμη για την ομάδα του. Η άμεση ανάκαμψη της Σαλαμίνας ειναι άμεσα συνδεδεμένη με την ικανότητα που θα έχουν οι παικτες να μην επηρεαστούν απο το σκορ και μα μείνουν κολλημένοι σε αυτό.

Ασχολούμαι με τις αντιδράσεις που έφερε στον αντίπαλο το απίστευτο σκορ γιατί με αντίστοιχο τρόπο με αυτόν του Ολλανδού πρεπει να προσεγγίσουμε και εμείς τη συνέχεια. Τα 25 τέρματα που πετύχαμε στους τελευταίους 5 αγώνες εφεραν ενθουσιασμό και πίστη αλλά τους ίδιους βαθμούς που θα μας επέδειξαν και αν σημειώναμε πέντε γκολ.

Κάποιος θα πει πως η ευχέρεια στο σκοράρισμα δείχνει πολλά αλλά και πάλι ένας τραυματισμός ή μια κόκκινη κάρτα αρκεί για να αναδειχθεί η εξαπάτηση σε κάποιους παίκτες.

Οταν είσαι ΑΠΟΕΛ όπου μέσα στην κουλτούρα του ρέει άφθονα ο εφησυχασμός δεν μπορείς να παρασύρεσαι από σκορ οπως τα τελευταία. Είχαμε ανάγκη να δούμε μετά από χρόνια την ομάδα να παίζει καλά προσφέροντας και θέαμα αλλά δεν πρεπει να ξεφύγουμε. Ο Κετσπάγια θα πρέπει να βάλει τη σφραγίδα του και σε αυτό…

Καθόλου τυχαία με ολα αυτά δεν ηταν και η υπενθύμιση του Πετεβίνου την επόμενη του 0-9 οτι θα έρθουν και κακές μέρες. Μας την ειπε με τροπο γιατι είναι επίσης μέσα στα γονίδια μας να μηδενίζουμε τα παντα και να απαιτούμαι αποκεφαλισμούς με τα οποία υποκειμενικά κριτήρια.

Είναι δεδομένο οτι ο ΑΠΟΕΛ έχει με διαφορά το πιο ποιοτικό ρόστερ στην Κύπρο ακόμα και με τον προβληματικό μεταγραφικό σχεδιασμό που εφερε απολύσεις προπονητή, σκάουτερς, κλπ. Όλα συνηγορούν οτι η προσεχης μεταγραφική θα διορθώσει καποια πράγματα όποτε οι προοπτικές για την ομάδα μας είναι πι καλύτερες δυνατές ετσι ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας. Και ο στόχος δεν είναι απλά η κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά αυτή να γίνει πιο γρήγορα από οτι τα τελευταία χρόνια και με τρόπο που να επιβεβαιώνει την ανωτερότητα μας.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!