Μισοάδειο ή μισογεμάτο;

Είναι φανερό ότι υπάρχει συγκεκριμένη περιρρέουσα ατμόσφαιρα στον ΑΠΟΕΛ η οποία δεν είναι πολύ διαφορετική με αυτήν που δημιουργείται κάθε καλοκαίρι. Τα βαθύτερα της αίτια σχετίζονται με τη νευρικότητα και άγχος που δημιουργεί η εξάρτηση της συμμετοχής σε ομίλους.

Όλοι θέλουν τον ΑΠΟΕΛ να συνεχίσει να γράφει μια αφύσικη για τα δεδομένα της χώρας και του συλλόγου ιστορία με συνεχόμενες συμμετοχές. Και αλίμονο στον πρόεδρο, προπονητή και παίκτες που δεν θα τα καταφέρουν.

Αν είναι κάτι που κάνει τη φετινή χρονιά να ξεχωρίζει σε σχέση με τις προηγούμενες είναι ότι οι απαισιόδοξοι έχουν βάσιμα επιχειρήματα. Από την άλλη οι αισιόδοξοι συστήνουν υπομονή και θεωρούν καταστροφολόγους που δεν αναγνωρίζουν τίποτε όσους έχουν αντίθετη άποψη.

Το ότι η όλη κατάσταση θυμίζει κάτι από Ελλάδα, Κύπρο και τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τα κορυφαία ζητήματα δεν είναι τυχαίο.

Για να κάνουμε όμως λίγο πιο ποδοσφαιρική την κουβέντα μας υπάρχουν βάσιμοι και αντικειμενικοί λόγοι που ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται φέτος σε μια οριακή κατάσταση. Αυτοί σχετίζονται με την ποιότητα του ρόστερ.

Μετά από δυο καταστροφικές μεταγραφικές περιόδους ο ΑΠΟΕΛ είναι πλέον μια ευάλωτη ομάδα σε πολλούς τομείς και χωρίς τον χαρακτήρα που του προσδίδουν οι παίκτες ηγέτες.

Είναι για αυτό που ο φετινός αγωνιστικός αγωνιστικός σχεδιασμός ήταν ή καλύτερα είναι κομβικός. Είναι παράλληλα κάτι που αντιλαμβάνονται και οι διοικούντες. Ακόμα και αυτοί διακατέχονται από μια έκδηλη νευρικότητα αφού ξέρουν καλύτερα από οποιονδήποτε τις προεκτάσεις της επιτυχίας ή της αποτυχίας.

Ακόμα και τα likes και retweets που κάνει ο Πρόδρομος Πετρίδης μέσω twitter αποτυπώνουν τη ψυχολογία αλλά και προσέγγιση που έχει για την ομάδα αλλά και την αντίθετη άποψη.

Τα δυο που υιοθέτησε χτες είναι αντιπροσωπευτικά ….

“Δυσκολεύομαι ν καταλάβω αυτή όλη τ μεμψιμοιρία για το ΑΠΟΕΛ. Θέλουν δηλαδή να (μη κακό) αποκλειστούμε για να μας πουν “μας το είχαν πει”;;

“Μπροστά στην επιδημία μουρμουρκού που πλήττει το ΑΠΟΕΛ, πρέπει να λέμε τα αυτονόητα: μόλις στο 2ο match η ομάδα έδειξε μεγάλη βελτίωση””

Ο Πρόδρομος το παλεύει με κάθε τρόπο και καλά κάνει αλλά δεν χρειάζεται να θεωρεί αντί ΑΠΟΕΛ την αντίθετη άποψη. Πόσο μάλλον όταν την ίδια μέρα ο εκπρόσωπος τύπου σωστά επέλεξε να αναδείξει ότι ο ΑΠΟΕΛ του επίπεδου που είδαμε με την Ντουντελάνζ έχει σύντομη ημερομηνία λήξης στην Ευρώπη.

Αυτό είπε όσο πιο κομψά μπορούσε ο Πετεβίνος όταν δήλωσε ¨πως δεν είναι το επίπεδο του ΑΠΟΕΛ που επιθυμούμε αυτό”.

Είπε και κάτι άλλο όμως ψες το οποίο πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη

“Πρέπει να βελτιωθούμε όσο και αν είναι δύσκολο σε αυτή την περίοδο”.

Είναι δικαίωμα του κάθε αισιόδοξου οπαδού ή αρμόδιου να θεωρεί ότι μέσα σε 5-6 o ΑΠΟΕΛ μπορεί να βελτιωθεί σε ουσιαστικό βαθμό έστω και αν δεν θα έχει στη διάθεση του παικτέ κλειδία.

Είναι επίσης δικαίωμα των όσων βλέπουν το ποτήρι μισοάδειο να θεωρούν εξαιρετικά δύσκολο ως ανέφικτο να αποκλείσουμε αυτήν την Βιτορούλ.

Αυτά!

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!