Ο Κωστάκης απάντησε

Ο Αρτυματάς έδωσε μια συνέντευξη σε ελλαδικό site με αφορμή τον αγώνα της Κύπρου και σε αυτήν κάνει μια επισήμανση που πρέπει να μας απασχολήσει. Κληθείς να σχολιάσει το ποδοσφαιρικό του μέλλον είπε ότι στόχος του είναι να πάει όσο πιο ψηλά μπορεί και πως θα ήθελε να αγωνιστεί σε κάποια μεγάλη Ελληνική ομάδα. Αναγνώρισε μάλιστα ότι ήταν καλό για τον ίδιο ότι ακούστηκε το καλοκαίρι το όνομα του στα ρεπορτάζ κάποιων ομάδων.

Ο λόγος που πρέπει να μας απασχολήσει το θέμα είναι γιατί σχετίζεται με διάφορες απόψεις που εκφράζονται κατά καιρούς με οπαδικά αντί ποδοσφαιρικά κριτήρια. Πολλοί οπαδοί μας λοιπόν αρνούνται να δεχτούν ότι η Κύπρος είναι ο τελευταίος ποδοσφαιρικός προορισμός στην Ευρώπη.

Η άρνηση αυτή καθιστά εξαιρετικά δύσκολο να δεχτούν ότι κάποιος ποδοσφαιριστής εξαντλεί τα χρονικά περιθώρια πριν αποφασίσει να καταλήξει στην Κύπρο, ακόμα και αν το ενδιαφέρον είναι από τον γνωστό και καλοπληρωτή ΑΠΟΕΛ.

Απορούμε κατά καιρούς και κυρίως σε κάθε μεταγραφική περίοδο γιατί ο κάθε Χούγκο Αλμέϊδα προτιμά την ΑΕΚ Αθηνών αντί τον ΑΠΟΕΛ. Την απάντηση την δίνει ο Αρτύματας που θεωρεί μια μεγάλη ομάδα της Ελλάδας ως το ιδεατό επόμενο βήμα στην καριέρα του.

Όσο χρεοκοπημένη λοιπόν και αν θεωρούμε την Ελλάδα και το ποδόσφαιρο της με το φακό των ποδοσφαιριστών ή τουλάχιστον των περισσότερων είναι ένα πιο προηγμένο πρωτάθλημα από το δικό μας.

Πονεμένη ιστορία

Τηρείται η παράδοση που μας θέλει σε κάθε νεκρή αγωνιστικά περίοδο να θυμούμαστε σημαντικά πράγματα όπως το γηπεδικό. Πρόκειται για μια πονεμένη ιστορία αφού δεν υπήρξε ποτέ τα τελευταία 15 χρόνια πραγματική βούληση από τους εκάστοτε αρμόδιους για να κάνουν τις υπερβάσεις που προβλέπει ένα τέτοιο έργο.

Το σχέδιο βιωσιμότητας που ετοιμάζει ένας σύμβουλος εκ μέρους της διοίκησης της εταιρείας είναι κάτι πολύ θεωρητικό αφού και στην απομακρυσμένη περίπτωση που αξιολογηθεί θετικά θα περάσει αρκετός καιρός για να τροχοδρομηθούν ουσιαστικές εξελίξεις.

Θα έχει ενδιαφέρον πάντως να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση αφού είναι γεγονός ότι καμία ομάδα δεν μπορεί να προοδεύσει χωρίς να έχει δικό της γήπεδο ή όταν έχει ένα ΓΣΠ που θησαυρίζει εις βάρος της.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!