Ο Πιέρος και το αχρείαστο επιθετικό βάρος

Θέλει προσοχή αυτή η ιστορία που άρχισε με τον νεαρό Πιέρο Σωτηρίου και τη συνεισφορά που μπορεί να έχει στον ΑΠΟΕΛ με την τεράστιες απαιτήσεις που σε πολλές περιπτώσεις κρίνονται και ως παράλογες από κάποιους. Αυτοί που έχουν την ευθύνη για ότι καλό και στραβό συμβαίνει στην ομάδα θα πρέπει να κλείσουν τα αυτιά τους από τις απόψεις ή και επιθυμίες του κόσμου.

Και αυτό γιατί είναι δύσκολο στην πράξη να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ του απωθημένου μας για να αναδείξουμε έναν σπουδαίο Κύπριο ποδοσφαιριστή και μάλιστα επιθετικό με την απαίτηση μας για μεταγραφές επιπέδου Αίλτον που θα δώσουν στην ομάδα την ποιότητα που χρειάζεται.

Ιστορικά και καθόλου τυχαία η συντριπτική πλειοψηφία των Κυπριών παικτών στον ΑΠΟΕΛ παίρνει ουσιαστικό χρόνο συμμετοχής όταν οι ξένοι είναι τραυματίες, ανέτοιμοι ή αποδειχτούν πατάτες.

Το επικίνδυνο στην περίπτωση του Πιέρου όπως και σε άλλες περιπτώσεις είναι οι απαιτήσεις που έχουμε βλέποντας τον να παίρνει θέση βασικού σε σχέση με το τι μπορεί πράγματι να προσφέρει.

Την εβδομάδα που πέρασε είδαμε τον Πιέρο να αγωνίζεται με τη Εθνική Κύπρου και να έχει πράγματι πολύ καλή παρουσία. Ήταν τόσο καλή που αρκετοί έκριναν ότι ο παίκτης θα έπρεπε να πάρει θέση βασικού αν ο Καβενάγκι κρινόταν ανέτοιμος.

Πως και γιατί όμως ήταν πολύ καλή η παρουσία του Πιέρου στον αγώνα Κύπρος – Βέλγιο. Ο νεαρός είναι εξαιρετικός στην υποδοχή της μπάλας και οι καλές του τοποθετήσεις εκτός περιοχής μαζί με την ταχύτητα του επιτρέπουν να ελευθερώνεται από τον προσωπικό του αντίπαλο.

Αγωνιζόμενος παλαιότερα στον Ολυμπιακό αλλά και σήμερα με την Εθνική μπορεί να κάνει αισθητή την παρουσία του περισσότερο στο δημιουργικό κομμάτι και κυρίως όταν η ομάδα του παίζει με αντεπιθέσεις όπου βρίσκει πολλούς διαδρόμους.

Στον ΑΠΟΕΛ τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά αφού η ομάδα έχει κατοχή και ο Πιέρος καλείται ως επιθετικός στην κορυφή να τελειώσει φάσεις κάτι που με όσα έδειξε δυσκολεύεται να κάνει. Ίσως να μην τον βοηθά και ο τρόπος που παίζουμε αφού χωρίς άλλο στήριγμα αναγκάζεται να βγαίνει συχνά εκτός περιοχής για να φτάσει η μπαλα σε αυτόν και να μην κοπούμε στα δυο.

Συμβαίνει όμως και το εξής και ήταν τουλάχιστον πέρσι το παράπονο και του ίδιου του παίκτη… Παίρνει ουσιαστικό χρόνο συμμετοχής σε αγώνες που η μπάλα ζυγίζει 100 κιλά και κάθε ενέργεια μπορεί να αποβεί μοιραία και σωτηρία. Αυτό δεν φαίνεται να τον βοηθά αν λάβουμε υπόψη και τις παθογένειες που κουβαλά η ομάδα.

Το αν και πως ο Πιέρος Σωτήριου θα μπορέσει να βοηθήσει πραγματικά τον ΑΠΟΕΛ δεν ξέρει να το πει κανένας με βεβαιότητα. Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να γίνει σωστή εκτίμηση των δυνατοτήτων του παίκτη αλλά και το που υστερεί έτσι ώστε με μεθοδικότητα να βελτιωθεί. Είναι μόνο 21 χρονών οπότε δεν υπάρχει δικαιολογία για κανέναν στο να μείνει στάσιμος.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!