Ο πυρομανής Μπαλταζάρ

Κάποια πράγματα είναι υπεράνω ατόμων. Είναι για αυτό που στα γονίδια του ΑΠΟΕΛ υπάρχει έντονο το στοιχείο του εφησυχασμού και της υποτίμησης. Εκεί που νομίζαμε ότι ένα από τα πιο καλά χαρακτηριστικά του Μπαλταζάρ ήταν η ικανότητα του να κρατά τους παίκτες στην πρίζα, αυτό κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος.

Αν η ομάδα μας αποκλειστεί θα πρόκειται για μια μαύρη σελίδα στη σύγχρονη ιστορία που θα φέρει τη σφραγίδα ενός προπονητή που πλήρωσε τις λανθασμένες επιλογές του και των παικτών που πήγαν στη Λιθουανία με το μυαλό οπουδήποτε αλλού εκτός από τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα.

Η Σούντουβα ήταν μια ομάδα κάτω του μετρίου που απλά έκανε τα βασικά. Ήταν αρκετά για να την οδηγήσουν μέχρι το 94 στο πελώριο 3-0 γιατί δεν υπήρχε ΑΠΟΕΛ μέσα στο γήπεδο. Οι αποστάσεις μεταξύ δυνατών και αδυνάτων έχουν σμικρυνθεί αλλά δεν είναι για αυτό που ρεζιλευτήκαμε.

Ο προπονητής μας διάβασε λάθος τον αγώνα και έμεινε εκτεθειμένος με τις επιλογές του αλλά και την απόδοση των παικτών.

Ήταν τεράστιο και όπως αποδείχτηκε λανθασμένο το ρίσκο με τον Ντε Βινσέτι. Για 45 λεπτά αγωνιζόμασταν με 10 παίκτες. Τόσο απλά.

Στην προσπάθεια του να διορθώσει το χάλι έκανε ακόμα μια λανθασμένη κίνηση. Η απόσυρση του Σάλαϊ για να περάσει στον αγώνα ο Αλωνεύτης στέρησε από την ομάδα την παρουσία του μοναδικού παίκτη που θα μπορούσε με μια ατομική ενέργεια να δημιουργήσει κάτι.

Η επιλογή του κεντρικού αμυντικού διδύμου επίσης αφήνει εκτεθειμένο τον προπονητή μας αλλά και τους δυο παίκτες. Δυο βαρετά σεντερ μπακ που μέχρι να ξυπνήσουν ή και να κάνουν την υποτυπώδη αλληλοκάλυψη είδαν το σέντερ φορ της Σούντουβα να σκοράρει τρεις φορές. Τρία γκολ προπόνησης.

Εννοείται ότι το ΑΠΟΕΛ μπορεί να προκριθεί και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Και να αποφύγει την οικονομική καταστροφή που οι φούρποι της διοίκησης γνωρίζουν ότι θα έρθει πιο νωρίς από ότι δηλώνουν.

Για να έρθει το 2-0 ή το οποιοδήποτε σκορ πρόκρισης ο προπονητής μας πρέπει να σταματήσει να παίζει με τη φωτιά. Η επιστράτευση των Καρλάο, Ιωάννου και Ζαχίντ είναι μονόδρομος.

Οι νεαροί από τη Βραζιλία έχουν αρκετές εβδομάδες και μήνες για να προσαρμοστούν όπως επίσης και ο Ταβάρες.

Ο προπονητής μας πρώτα από όλους υποτίμησε την ετοιμότητα της Σούντουβα και άθελα του το μετέδωσε και στους παίκτες. Επιλέγοντας στον επαναληπτικό αυτούς που μπορούν να αντέξουν την πίεση και είναι οι πιο έτοιμοι για να αποτρέψουν τα ρεζιλίκια, θα κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση.

Γιατί ήταν φανερό ότι στη Λιθουανία κατέβασε μια εντεκάδα που είχε σκοπό να στείλει τον ΑΠΟΕΛ πιο έτοιμο στο 2ο προκριματικό, ξεχνώντας τις δυσκολίες του πρώτου.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!