O τίγρης που έγινε γατάκι!

“Ο Ακροβολιστής θα κτυπά αλύπητα σε ανύποπτο χρόνο, άμεσα ή έμμεσα, οποιοδήποτε και οτιδήποτε πλήττει ή προσπαθεί να πλήξει τα συμφέροντα του ΑΠΟΕΛ. Ο ΑΠΟΕΛ είναι πάνω απ’ όλα, γι’ αυτό καλά κάνουν να προσέξουν όλοι οι αντιΑΠΟΕΛΙΣΤΕΣ για να μη νιώσουν τα πυρά του Ακροβολιστή.”

Η φετινή κρίση που περνά η ομάδα μας καμία σχέση δεν έχει με άλλες προηγούμενων χρόνων. Αυτή η κρίση είναι πολυεπίπεδη και με πολλές συνισταμένες. Κάποιες από αυτές τις συνισταμένες χρονολογούνται και κάποιες, ειδικά φέτος, παρουσιάζονται εντονότερα από ποτέ. Όπως και να έχει όμως, το ένα πρόβλημα φέρνει το άλλο και όλα μαζί δημιουργούν καταστάσεις όπως αυτές που ζούμε τώρα. Η πιο κάτω σειρά είναι τυχαία:

  1. Ερασιτεχνική λειτουργία του Αρχαγγέλου και επικράτηση νοοτροπίας δημόσιας υπηρεσίας τα τελευταία χρόνια, ειδικά μετά τις συνεχόμενες συμμετοχές σε ομίλους και ειδικότερα μετά τη φυγή Ιβάν Γιοβάνοβιτς.
  2. Άστοχες κινήσεις των διοικήσεων στην μετά εποχή Ιβάν με προσλήψεις και απολύσεις προπονητών, τεχνικών διευθυντών και άλλων κάθε λίγους μήνες, με συνεπακόλουθο κακούς προγραμματισμούς και άσκοπη σπατάλη χρήματος.
  3. Απουσία του κόσμου από τα γήπεδα τα τελευταία χρόνια και ειδικά φέτος όπου η κατάσταση στις κερκίδες είναι το λιγότερο τραγική. Εννοείται ότι κόσμος είναι και ο απλός οπαδός και οι οργανωμένοι.
  4. Εσωστρέφεια στα ενδότερα της εταιρείας και της ομάδας γενικότερα, με αποκορύφωμα την άκαιρη και άτοπη φιλοδοξία κάποιων να ρίξουν τη διοίκηση για να αναλάβουν αυτοί και το κούρδισμα μερίδας οργανωμένων να βρίζουν εν χορώ τον πρόεδρο.
  5. Αδικαιολόγητη αισιοδοξία που φτάνει τα όρια της έπαρσης από όλους μας ότι κουτσά στραβά κάθε χρόνο θα παίρνουμε το πρωτάθλημα επειδή και μόνο έχουμε το ακριβότερο ρόστερ.
  6. Συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς ξεκούραση τα τελευταία 3 τουλάχιστον χρόνια. Η καταπόνηση των παικτών είναι όντως μεγάλη αλλά το πρόβλημα επιδεινώθηκε και λόγω των κακών καλοκαιρινών προετοιμασιών και λόγω της ερασιτεχνικής διαχείρισης των εκάστοτε γυμναστών.
  7. Πολλοί τραυματισμοί παικτών και ειδικότερα αργές επιστροφές αυτών. Λανθασμένες διαγνώσεις και άστοχα προγράμματα επαναφοράς από το ιατρικό επιτελείο και τους εκάστοτε γυμναστές.
  8. Προκλητική διαιτησία εις βάρος του ΑΠΟΕΛ και υπέρ άλλων ομάδων που ειδικά φέτος ξεπέρασε κάθε όριο. Η δήλωση και μόνο του Κουτσοκούμνη ότι υπάρχει αλλοίωση της βαθμολογίας τα λέει όλα. Μέχρι και προχτές ο Βασίλης (ο οποίος δεν έπρεπε ποτέ ξανά να κάνει παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ) έκλεισε τα μάτια σε χτύπημα του Φοφανά στον Στίλιτς ακριβώς δίπλα του, άστε που έβαλε μόνο 5 λεπτά καθυστερήσεις ενώ τα 3 τα έφαγε για να στήσει ένα τείχος αρνούμενος να χρησιμοποιήσει το σπρέϊ.
  9. Το νυν τεχνικό επιτελείο και η ικανότητα του να αναστρέψει την προβληματική αυτή κατάσταση, που προφανώς ναι βρήκε μπροστά του αλλά δεν έκανε και κάτι μέχρι στιγμής για να την βελτιώσει. Το αντίθετο μάλιστα.

Αυτό το τελευταίο χρήζει μεγάλης προσοχής και σηκώνει αρκετή συζήτηση. Πρέπει να γίνει από την αρχή ξεκάθαρο ότι η λύση δεν είναι η απόλυση και του Τιμούρ. Μια ακόμη απόλυση και πρόσληψη κάποιου άλλου είναι το ευκολότερο πράγμα, αλλά δεν θα λύσει όλα τα πιο πάνω προβλήματα ως διά μαγείας. Απλά πιθανόν να τα κρύψει και αυτά να επανεμφανιστούν σε λίγους μήνες. Πρέπει επιτέλους να αφεθεί ένας προπονητής να δουλέψει απρόσκοπτα φτάνει αυτός να μπορεί και να αισθάνεται ικανός να κυβερνήσει αυτό το υπερωκεάνιο που ονομάζεται ΑΠΟΕΛ.

Αν λοιπόν αγαπητέ Τιμούρ μπορείς να το κάνεις αυτό, τότε κάντο με περισσότερο τσαμπουκά και μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Νομίζω κατάλαβες ότι έχεις τη στήριξη, την οποία δεν είχαν δεκάδες συνάδελφοι σου στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ. Στην πρώτη ήττα έφευγαν πόσω μάλλον στην τέταρτη και ειδικά από ομαδούλες της σειράς. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν πλέον. Ήξερες ότι αυτό το ρόστερ παραλάμβανες και έκανες άστοχες δηλώσεις περί κατάκτησης του πρωταθλήματος από το Μάρτιο. Έλεγες ότι στην Κύπρο δεν έχουμε πρόβλημα. Να που όμως έχουμε! Μπορείς να το λύσεις;

Αν μπορείς τότε δούλεψε περισσότερο χωρίς δικαιολογίες περί τραυματισμών και ατυχιών. Είσαι μέρα νύχτα σε όλα τα γήπεδα παρακολουθώντας όλες τις ομάδες. Πώς γίνεται να σου κάνουν ματ όλοι οι άλλοι προπονητές και η δική σου τακτική να μην πετυχαίνει ποτέ; Δεν μπορεί να μη βλέπεις ότι η ομάδα έχει έλλειψη ιδεών, τακτικής προσήλωσης και φάσεων δουλεμένων στις προπονήσεις. Αν έχεις αντιληφθεί ότι κάποιοι παίκτες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα θέλω σου ή δεν τα δίνουν όλα στο γήπεδο, τότε άλλαξε τους ή κέρδισε τους.

Αντιμετώπισε και λύσε επιτέλους τα προβλήματα με πράξεις. Δεν γίνεται να γνωρίζεις ότι η εκγύμναση των παικτών είναι ελλιπής και μιας άλλης προηγούμενης δεκαετίας και να μην κάνεις κάτι για να διορθωθεί. Ο ΑΠΟΕΛ δεν είναι ούτε ανόρθωση ούτε γυμνάσιο ούτε λύκειο. Χρειάζεται καταρτισμένο γυμναστή με σύγχρονες γνώσεις εκγύμνασης και επαναφοράς παικτών.

Όλα αυτά είναι στο χέρι σου να τα λύσεις, φτάνει να το θελήσεις χωρίς εμμονές και ξεροκεφαλιές. Εσύ έχεις περισσότερη ανάγκη να στεφθείς πρωταθλητής από ότι εμείς. Εφάρμοσε την πειθαρχία που εσύ ξέρεις, είτε αυτή είναι αγωνιστική είτε εξωαγωνιστική. Γίνε επιτέλους ο τίγρης που όλοι γνωρίζαμε και όχι το γατάκι που βλέπουμε εδώ και 4 μήνες. Άντε και αργήσαμε!

Υ.Γ. Τόζα καλωσόρισες ξανά πίσω και μακάρι να επιτελέσεις το ρόλο σου αποτελεσματικά για το καλό του ΑΠΟΕΛ. Πρόεδρε περαστικά και πρωτάθλημα ξανά!

“Δύο μαγικές λέξεις, δύο υπέροχες ιδεολογίες, δύο μεγάλες περηφάνιες, δύο δόξες και εν κατακλείδι, μια δεύτερη και τρίτη θρησκεία για μένα και όσους πίστεψαν στον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ και κατ’ επέκταση στον ΑΠΟΕΛΙΣΜΟ”.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!