Ο Τόζα και οι παλινδρομήσεις του ΑΠΟΕΛ

Απορούν αρκετοί για το σκεπτικό της επιλογής Τόζα Σάμπουριτς αλλά και γιατί η διοίκηση θυμήθηκε ξανά την ανάγκη παρουσίας ενός ατόμου που θα εκτελεί χρέη διευθυντή ποδοσφαίρου ή τεχνικού διευθυντή ή όπως και αν επιλέγει κάποιος να βαφτίζει τη συγκεκριμένη θέση.

Είναι γεγονός ότι η πρόσληψη Κετσπάγια τον Σεπτέμβριο έστειλε το μήνυμα ότι ο ΑΠΟΕΛ θα εγκαταλείψει το μοντέλο του διευθυντή ποδοσφαίρου το οποίο δοκιμάστηκε ανεπιτυχώς με τους Νασιμέντο και Μαντούκα. Δεν απέτυχε ως φιλοσοφία αλλά λόγω ανεπάρκειας των ατόμων. Για διάφορους λόγους που δεν είναι της ώρας να αναλύσουμε η διοίκηση Πετρίδη είχε προχωρήσει σε δυο ανεπιτυχείς προσλήψεις.

Λένε πως ο συγκεντρωτικός Κετσπάγια δεν χρειάζεται κανέναν για να τρέξει το μεταγραφικό πλάνο. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από τις διαρροές που έγιναν με το που γράφτηκε το όνομα του Σάμπουριτς αφού η διοίκηση ένιωσε την ανάγκη να μας διευκρινίσει ότι δεν θα εμπλέκεται στις μεταγραφές.

Τι ακριβώς θα κάνει τότε ο Σάμπουριτς; Η πιο πάνω φωτογραφία νομίζω απαντά το ερώτημα. Ο Κετσπάγια θα έχει δίπλα του ακόμα ένα άτομα της εμπιστοσύνης του που έχει και την επαγγελματική κατάρτιση για να βοηθήσει στο να ανατραπούν τα αρνητικά δεδομένα.

Η επιστράτευση του Τόζα μέχρι το τέλος της χρόνιας δείχνει το κατ᾽επείγον της κατάστασης αλλά και το ότι ο στρατηγικός σχεδιασμός του ΑΠΟΕΛ είναι σχεδόν ανύπαρκτος. Οι κινήσεις που γίνονται έχουν πάντα διορθωτικό χαρακτήρα και πολλές φορές ανατρέπουν προηγούμενες αποφάσεις.

Ο Σάμπουριτς με καθόλου εμπειρία σε τέτοιο πόστο καλείται να αναπληρώσει ένα κενό που εντοπίστηκε στους πρώτους τέσσερις μήνες της παρουσίας του Κετσπάγια και του επιτελείου του στον ΑΠΟΕΛ. Είναι ξεκάθαρο ότι παρά το ότι εργοδοτούνται τρεις βοηθοί προπονητές εξακολουθούμε να έχουμε άλυτα αγωνιστικά θέματα.

Μπορεί να υπάρχουν ακόμα χρήματα για να εργοδοτούνται πολλοί προκειμένου να καλυφθούν οι ανεπάρκειες όλων αλλά η πρακτική αυτή στέλνει όλα τα λάθος μηνύματα για το πως θέλουμε να πορευτούμε ως ο ΑΠΟΕΛ. Είναι για αυτό που ενδόμυχα ζηλεύουμε τον τρόπο που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια η ΑΕΚ. Το επιβεβαίωσε και ο Πετεβίνος τις προάλλες όταν χαρακτήρισε την ομάδα της Λάρνακας ως σημείο αναφοράς.

Η αναδιοργάνωση είναι μονόδρομος και το ζητούμενο είναι να μην γίνει με βίαιο τρόπο, δηλαδή μετά από ενδεχόμενη απώλεια του πρωταθλήματος. Είναι για αυτό που η διοίκηση Πετρίδη θα πρέπει να ξυπνήσει από έναν παρατεταμένο λήθαργο και να δείξει πως έστω και με πολύ καθυστέρηση μπορεί να κάνει όλα αυτά για τα οποία κατηγορούσε την προηγούμενη διοίκηση!

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X