Οι ανεπάρκειες και ο “σωτήρας”

Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να συμβεί στο ΑΠΟΕΛ θα είναι αν κρίνει ο πρόεδρος ότι η επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του Χατζηλούκα ως βοηθού προπονητή, μπορεί να κρύψει τις ανεπάρκειες του Ντολ.

Ο Λούκας ανέλαβε ανεπίσημα καθήκοντα εδώ και μέρες αλλά δεν ανακοινώνεται για επικοινωνιακούς λόγους. Αυτά όμως είναι μασκαραλίκκια μπροστά στο θέμα προπονητή που προκύπτει κάθε τρεις και λίγο. Και του Ιταλού βοηθού προπονητή.

Όσο ικανός και αν κρίνεται ο Χατζηλούκας από τη διοίκηση και τον Πετρίδη ειδικότερα δεν μπορεί να αλλάξει κάποια πράγματα και ούτε πρέπει να του φορτώσουν αυτό το βάρος.

Ο Ντολ σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών μας και σίγουρα της διοίκησης δεν θεωρεί ότι έχει ένα ποιοτικό ρόστερ. Ο Γερμανός πιστεύει και φροντίζει να το δείχνει με διάφορους τρόπους, ότι έχει ένα αξιοπρεπές ρόστερ με πολλές ανεπάρκειες.

Και αν ακόμα μπούμε στη λογική του προπονητή μας η προσέγγιση και στάση που τηρεί είναι άκρως επικίνδυνη. Είναι για αυτό που οι παίκτες στην πλειοψηφία τους δεν τον πιστεύουν και συνειδητά ή άλλως πως δυσκολεύονται να εφαρμόσουν τα όσα τους προτρέπει.

Δεν περιμέναμε τον Ντολ να μας πει ότι ο Ζοαζίνιο δεν μπορεί να δώσει ποιοτικές λύσεις ούτε με αντιπάλους επιπέδου Ολυμπιακού ή και ότι ο Γκέντσογλου είναι επικίνδυνα βραδυκίνητος.

Είναι παραδεκτό επίσης ότι ο Τέτι και η διοίκηση έχτισαν το καλοκαίρι ένα ρόστερ χωρίς ένα εξάρι της προκοπής, στέρησαν από την ομάδα ένα εγκεφαλικό παίκτη επιπέδου Ζαχίντ και φόρτωσαν οκτάρια.

Ακόμα και έτσι όμως το ρόστερ κρίνεται σωστά από πολλούς ως ποιοτικότερο από το περσινό. Ο Ντολ όμως φροντίζει με τα όσα κάνει να το μειώνει ή και να μην το εκμεταλλεύεται σωστά.

Μικρά και μεγάλα πράγματα δείχνουν ότι δεν γίνονται όσα πρέπει καθημερινά στον Αρχάγγελο ή και αν γίνονται την ώρα του αγώνα κανένας ή ελάχιστοι τα εφαρμόζουν. Ο τρόπος που δεχτήκαμε τα γκολ με τον Ολυμπιακό ή τις κάρτες είναι χαρακτηριστικά.

Τα πειθαρχικά παραπτώματα δεν έχουν τελειωμό. Ένα τέτοιο άφησε τον Ντε Βινσέτι εκτός αποστολής και όχι ο αγωνιστικός σχεδιασμός του Ντολ.

Ο ΑΠΟΕΛ εδώ και καιρό δεν εκπέμπει εικόνα ομάδας. Το πρόβλημα ξεκινά από την κορυφή και όχι από τις ακραίες ή μη απόψεις των οπαδών μας. Ο Ντολ κληρονόμησε μια προβληματική κατάσταση αλλά με τα έργα του έχει διογκώσει το πρόβλημα σε βαθμό που δεν μπορεί να το σώσει.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X