Περί αυτοκτονίας και 4-4-2

Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται πλέον στο -3 και όπως είναι φυσικό πρόκειται για βαθμολογική διαφορά η οποία προκαλεί νευρικότητα σε πολλούς, ιδιαίτερα μετά την πρόκριση στο Europa League στο οποίο θα αγωνιζόμαστε για τουλάχιστον δυο ακόμα εβδομάδες. Η νευρικότητα προκύπτει γιατί φαίνεται ότι δεν υπάρχουν οι καλύτερες δυνατές λύσεις σε κάποιες θέσεις με αποτέλεσμα να βραχυκυκλώνεται όλη η ομάδα όταν λείπουν συγκεκριμένοι παίκτες.

Σχετικό με αυτό είναι και ότι οι τέσσερις μεταγραφικές προσθήκες του Ιανουαρίου ακόμα δεν έχουν δώσει ουσιαστικές βοήθειες. Εδώ πρέπει να θυμίσω ότι χωρίς την βοήθεια όλων ή των περισσότερων θα δυσκολευτούμε αφάνταστα.

Είναι καλή δικαιολογία η απουσία των Βινίσιους και Μπερτόλιο και η όποια κούραση από τον άθλο επί της Αθλέτικ για την εικόνα του ΑΠΟΕΛ στο Τσίρειο;

Η απάντηση έχει διάφορες πτυχές και η άποψη μου είναι ότι η ήττα μπορούσε και έπρεπε να αποφευχθεί.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στο μυαλό και μετά στο αγωνιστικό πλάνο. Υπήρξε γενική χαλαρότητα η οποία σε συνδυασμό με τους πιο αποφασισμένους Απολλωνίστες και τον συνειδητά ανεχτικό Δημητρίου έφεραν την ήττα.

Ο Πρόδρομος Πετρίδης άθελα του έστειλε λάθος μήνυμα όταν πριν μια εβδομάδα δήλωνε ότι μόνο αν αυτοκτονήσουμε μπορεί να χαθεί το πρωτάθλημα. Μια τέτοια δήλωση στη ψυχοσύνθεση του κάθε ποδοσφαιριστή ή και οπαδού δίνει δικαίωμα στο να μην υπάρχει η απαιτούμενη ένταση στο Τσίρειο.

Τώρα ο πρόεδρος καλείται με δημόσιες και άλλες παρεμβάσεις να πείσει τον κάθε Αλωνεύτη που παρουσιάστηκε σχεδόν αδιάφορος στο Τσίρειο ότι δεν έχει κριθεί τίποτε και πως αν είναι επιλεκτικοί στο πότε αγωνίζονται με ένταση, τότε θα οδηγηθούμε σε αυτοκτονία ή και εκτελεστικό απόσπασμα!

Εκτός από το το ότι το μυαλό ήταν αλλού έπαιξε ρόλο και το αγωνιστικό πλάνο. Είχα σχολιάσει και πριν 2-3 εβδομάδες το πρόβλημα του 4-4-2 στα ντέρμπι και ιδιαίτερα στους αγώνες με Απόλλωνα και ΑΕΚ αφού πρόκειται για ομάδα με ποιοτικούς μέσους.

Με τον Βινίσιους και Μπερτόλιο εκτός και τον Εμπεσίλιο προφανώς ανέτοιμο για βασικό θέλω να πιστεύω ότι ο Κρίστιανσεν αναγκάστηκε να παρατάξει την ομάδα σε διάταξη 4-4-2 και όχι γιατί πίστευε ότι ήταν ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για να κερδίσει τον Απόλλωνα.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X