Πιο δύσκολο από ποτέ

Ο ΑΠΟΕΛ προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποφύγει την αποκαθήλωση και η φετινή προσπάθεια είναι αντικειμενικά πιο δύσκολη από ποτέ. Πέραν των συσσωρευμένων λαθών που έγιναν στον αγωνιστικό σχεδιασμό, προέκυψαν και οι γνωστοί πλέον τραυματισμοί που αλλοίωσαν το αγωνιστικό στυλ και τη δυναμική της ομάδας.

Είναι για αυτό που απορούμε όταν ακούμε ότι ο Απόλλων αποσυντονίζεται ή και καταρρέει όταν απουσιάζει μέσα μέσα λόγω καρτών ο Σακέτι.

Ακόμα και με τους Βάντερμαν, Ρουέδα, Μιλάνοφ, Βινίσιους και Εφραίμ εκτός οι διαφορές μεταξύ των δυο ομάδων είναι οριακές και είναι για αυτό που είμαστε ακόμα ζωντανοί. Το ότι στους μεταξύ μας αγώνες γιγαντώθηκαν οι αδυναμίες μας και τα πλεονεκτήματα του Απόλλωνα είναι ένα θέμα που επηρεάζει τη ψυχολογία όλων αλλά αυτό δεν αρκεί για να τους δώσει το πρωτάθλημα.

Ο Μπαλταζάρ το παλεύει κάτω από δύσκολες συνθήκες όπως έκανε και ο Δώνης. Ο Πορτογάλος είναι αναγκασμένος να δοκιμάσει πράγματα προκειμένου να βελτιώσει μια ομάδα που δείχνει αδούλευτη και με τέτοιες ανισορροπίες που μόνο η ποιότητα κάποιων παικτών μπορεί να λειτουργήσει ως καθοριστικός παράγοντας.

Αυτό είναι που κρατά εδώ και πολλές αγωνιστικές μέσα στο γήπεδο τους Εμπεσίλιο και Ζαχίντ αφού υπό κανονικές συνθήκες έπρεπε να βρίσκονται στον πάγκο. Όπως είπε και δημόσια ο Πετεβίνος όταν πρόκειται για παικτές που έχουν την ικανότητα να κάνουν από το πουθενά την ενέργεια που θα οδηγήσει στη νίκη, είσαι αναγκασμένος να τους έχεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ιδιαίτερα όταν δεν έχεις άλλες το ίδιο ποιοτικές επιλογές.

Το θέμα με τον ΑΠΟΕΛ και τον Εμπεσίλιο ειδικότερα είναι πως η λογική αυτή εφαρμόστηκε για 5ο συνεχόμενο αγώνα με τον παίκτη να μην μπορεί να κάνει όχι μόνο το κάτι παραπάνω αλλά και τα βασικά. Είναι για αυτό που και ο κόσμος δυσανασχετεί έντονα την ώρα του αγώνα ενώ και ο προπονητής θα πρέπει να κρίνει αν τον βοηθά διατηρώντας τον στο βασικό σχήμα ή αν θα τον ωφελήσει να κάνει ένα διάλειμμα μένοντας στον πάγκο

Έχουν δίκαιο όσοι θεωρούν τον αγώνα με την Ανόρθωση καθοριστικό αλλά ποιος δεν είναι τέτοιος όταν έχουν μείνει μόνο έξι και είμαστε ισόβαθμοι. Θεωρητικά έχουμε πιο δύσκολο πρόγραμμα αλλά δεν χρειάζεται να βλέπουμε μακριά.

Το ζητούμενο είναι να φύγουμε από το Παπαδόπουλος με τους τρεις βαθμούς. Δεν είναι και το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο αλλά θα χρειαστεί να κάνουμε πολύ περισσότερα. Πρακτικά να περιορίσουν τον Ράγιος και να σταματήσουν τον Ντουρίς. Εννοείται ότι είναι άκρως επικίνδυνη ομάδα στα στημένα οπότε αν έχουμε καλή μεσοαμυντική συμπεριφορά θα κάνουμε το πρώτο και πιο αποφασιστικό βήμα.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X