Πράγματι εφτάψυχος

Ο Μουσκάλλης (για όσους τον ξέρουν) πριν καμιά εικοσαριά χρόνια είχε πει ότι ο ΑΠΟΕΛ είναι εφτάψυχος. Η δήλωση του έγινε όταν χρειάστηκε να υπενθυμίσει ότι η ομάδα μας βρίσκει τον τρόπο εκεί που όλα φαίνονται ή και είναι μαύρα και άραχνα να βγάζει τη σωστή αντίδραση.

Από τότε μεσολάβησαν πολλές περιπτώσεις όπου ο ΑΠΟΕΛ γιγάντωσε την άποψη ότι πρόκειται για ομάδα που έχει αυτό το κάτι που λείπει από όλες τις άλλες και τις επιτρέπει να πετυχαίνει σπουδαία πράγματα.

Αυτό που έγινε με τη Βιτορούλ είναι ακόμα μια χαρακτηριστική περίπτωση. Το 4-0 δεν είναι αντιπροσωπευτικό σκορ της εικόνας των δυο ομάδων αλλά αντικατοπτρίζει πλήρως αστάθμητους παράγοντες όπως την εμπειρία, τη θέληση και την ποιότητα του ρόστερ.

Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολα τα πράγματα και το πρώτο ημίχρονο το επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο. Είναι για αυτό που στην ανάπαυλα το άγχος όλων ήταν ακόμα μεγαλύτερο αφού δεν φαινόταν να υπήρχε τρόπος να μπει γκολ.

Η υποψία όμως ότι αν ερχόταν το πρώτο τα μωρά του Χάτζι θα πάθαιναν black out επιβεβαιώθηκε. Για να γίνει αυτό χρειάστηκε η κλάση του καλύτερου αμυντικού που πέρασε από τον ΑΠΟΕΛ…

Η συνέχεια είναι γνωστή και θύμισε παρόμοιες ανατροπές αφού πλέον όλα ήταν θέμα χρόνου.

Ο Δώνης δικαιωματικά παίρνει τα εύσημα αφού με τις λογικές και δραστικές αλλαγές του προσέδωσε στην ομάδα ορθολογιστικό πλάνο. Είναι ξεκάθαρο ότι θυσίασε τον Ορ και γενικότερα παίκτες που δεν γνωρίζει γιατί δεν μπορούσε να ρισκάρει. Αυτό έφερε στο αρχικό σχήμα τον Αλωνεύτη ο οποίος δεν βοήθησε όσο θα έπρεπε αλλά στην πορεία έγιναν και οι διορθωτικές κινήσεις.

Είμαστε λοιπόν στα play offs του Champions League γιατί έγινε μια υπέρβαση σε συλλογικό επίπεδο για να αποτραπούν τα χειρότερα. Ο Μπέιν σύντομα θα είναι μια μακρινή καλή ανάμνηση ενώ υπάρχει χρόνος και χρήμα για να διορθωθούν και λάθη που έγιναν στο θέμα στελέχωσης του ρόστερ.

Το θέμα είναι να επαναπροσδιοριστεί ο τρόπος λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος γιατί στην μορφή που βολεύει και αρέσει στους Πετρίδη, Ηλιάδη, Σάμπουριτς και στους αυλικούς τους είναι επικίνδυνος.

Για τον ΑΠΟΕΛ.

Η προσοχή πλέον στρέφεται στην αυριανή κλήρωση με τα δεδομένα να είναι τέτοια που μας ανοίγουν την όρεξη αφού οι πιθανοί αντίπαλοι είναι τέτοιοι που υπάρχουν οι προϋποθέσεις να βρεθούμε ακόμα και στους ομίλους του Champions League!

Πως γίνεται ρε μηδενιστές να συμβεί αυτό θα μπορούσε να διερωτηθεί ο πρόεδρος. Γίνεται είναι η απάντηση όταν στέλνουμε την ομάδα με χίλια δυο προβλήματα τον 3ο και καθοριστικό προκριματικό.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X