Στο κυπριακό πρωτάθλημα…

“Ο Ακροβολιστής θα κτυπά αλύπητα σε ανύποπτο χρόνο, άμεσα ή έμμεσα, οποιοδήποτε και οτιδήποτε πλήττει ή προσπαθεί να πλήξει τα συμφέροντα του ΑΠΟΕΛ. Ο ΑΠΟΕΛ είναι πάνω απ’ όλα, γι’ αυτό καλά κάνουν να προσέξουν όλοι οι αντιΑΠΟΕΛΙΣΤΕΣ για να μη νιώσουν τα πυρά του Ακροβολιστή.”


Στο κυπριακό πρωτάθλημα …

«Στο κυπριακό πρωτάθλημα δεν έχουμε πρόβλημα». Η ατάκα αυτή λέχθηκε από τον Τιμούρ μετά τον αγώνα με τη Σπάρτα και πέρασε σχεδόν απαρατήρητη. Δεν έπρεπε να την πει αυτή την κουβέντα ο προπονητής μας. Σίγουρα κάτι άλλο εννοούσε σε σχέση πάντα με τις εμφανίσεις της ομάδας στην Ευρώπη, αλλά και πάλι κακώς λέχθηκε αφού από μόνη της η πρόταση αυτή δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις.

Τι θα γίνει, για παράδειγμα, αν δεν κερδίσουμε το παραλίμνι μεθαύριο; Τι θα απαντήσει τότε αν τον ρωτήσει κάποιος αφού μας είπες ότι στο κυπριακό πρωτάθλημα δεν έχετε πρόβλημα; Ναι ο βαθμός δυσκολίας Κύπρου και Ευρώπης δεν είναι ο ίδιος, αλλά και το κυπριακό πρωτάθλημα έχει τις ιδιαιτερότητες του και να μην ξεχνούμε ότι και εδώ τα πράγματα είναι εξίσου δύσκολα.

Διαχρονικά όλες οι ομάδες ξεσκίζονται όταν παίζουν με τον ΑΠΟΕΛ, πόσο μάλλον τώρα μετά από 3 συνεχόμενα πρωταθλήματα και 2 συνεχόμενα νταμπλ. Δεν είναι λοιπόν τόσο εύκολα τα πράγματα στο κυπριακό πρωτάθλημα και αν κάποιοι έχουν αυτή την εντύπωση θα προσγειωθούν σύντομα ανώμαλα. Είμαι σίγουρος ότι σε αυτούς δεν συγκαταλέγεται ο Τιμούρ άσχετα αν αυτό το συμπέρασμα βγάζει κάποιος ακούοντας την πιο πάνω ατάκα του.

Ο Τιμούρ έφαγε τα γήπεδα με το κουτάλι και προφανώς ξέρει ότι δεν μπορεί να υποτιμά ούτε να διαλέγει ομάδες. Δεν μπορεί όμως να τα αλλάξει όλα σε χρόνο μηδέν. Υπάρχουν παθογένειες, προβλήματα που χρονολογούνται, ένας προγραμματισμός που προφανώς έγινε νύχτα και ένα σωρό άλλα πράγματα που πρέπει να διορθωθούν. Κακώς υπάρχουν όλα αυτά στον ΑΠΟΕΛ του 2015 αλλά δυστυχώς υπάρχουν.

Το είπα ξανά όμως, ο μηδενισμός δεν είναι η λύση ούτε ο πανικός. Όλα έχουν τα πάνω τους αλλά έχουν και τα κάτω τους. Αν δεν χειροτερεύσεις δεν μπορείς να καλυτερεύσεις! Πρέπει να γίνουν ώριμες σκέψεις για να παρθούν σωστές αποφάσεις στο σωστό χρόνο. Πρέπει να γίνει αναθεώρηση στόχων. Αν δεν μπορεί η ομάδα να αντεπεξέλθει σε δύο ταμπλό, τότε να επικεντρωθούμε μόνο στο πρωτάθλημα που είναι και το πιο σημαντικό. Προφανώς μετά τα παιχνίδια με τον Αστέρα Τρίπολης θα μπορούμε να δούμε πιο καθαρά πού βαδίζουμε.

Για την ώρα το μόνο που πρέπει απαραίτητα να γίνει είναι να στηριχθεί ο Τιμούρ. Όταν λέω να στηριχθεί εννοώ να στηριχθεί έμπρακτα ειδικά από τον Πρόεδρο. Να νιώθει ο ίδιος ότι έχει την στήριξη να δουλέψει απερίσπαστα και να προχωρήσει στις αλλαγές που θέλει. Αν ο Τιμούρ νιώσει αυτή τη στήριξη τότε θα μεγαλουργήσει. Αν άλλα του λένε και άλλα κάνουν τότε θα τα τινάξει και θα φύγει.

Ήδη κάποια σημάδια αλλαγών άρχισαν να φαίνονται και στο αγωνιστικό και αλλού. Αγωνιστικά μπορεί να μη βγαίνουν στο γήπεδο στον επιθυμητό βαθμό, αλλά φαίνεται ήδη ότι προσπαθεί να παίξει στρωτά χωρίς τις γνωστές σέντρες από την άμυνα στην επίθεση. Σιγά σιγά ελπίζω ότι θα βελτιωθεί και άλλο η ομάδα αλλά για την ώρα αυτό που μετρά είναι μόνο η νίκη σε κάθε παιχνίδι. Γι’ αυτό η μόνη έννοια όλων μας πρέπει να είναι το πώς θα κερδίσουμε το παραλίμνι, ένα πάρα πολύ δύσκολο αντίπαλο.

Υ.Γ. Ένας αγιασμός εκ νέου στον Αρχάγγελο απαιτείται νομίζω. Να μην ξεχνούμε ότι μας βάζουν κατάρες μέρα νύχτα.

Υ.Γ.1 Την Κυριακή 4/10 είναι το 12ο μνημόσυνο του αείμνηστου Κίκη Ρήγα. Ειδικό αφιέρωμα στη μνήμη του θα γίνει στις 17 Οκτωβρίου ημέρα θανάτου του.

“Δύο μαγικές λέξεις, δύο υπέροχες ιδεολογίες, δύο μεγάλες περηφάνιες, δύο δόξες και εν κατακλείδι, μια δεύτερη και τρίτη θρησκεία για μένα και όσους πίστεψαν στον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ και κατ’ επέκταση στον ΑΠΟΕΛΙΣΜΟ”.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!