Τεστ ωριμότητας και αντοχών

Το όλο σκηνικό δεν πρέπει να μας ξενίζει αφού στη βιομηχανία του ποδοσφαίρου τα πάντα κινούνται με κριτήριο το χρήμα που εκτιμούν ότι θα λάβουν ομάδες, παίκτες και ατζέντηδες. Κάπου μέσα στην εξίσωση μπορεί να μπει κάποιες φορές το συναίσθημα αλλά ποτέ με ιδιαίτερη βαρύτητα. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια η ιστορία του Ντε Βινσέτι δεν πρέπει να ξενίζει.

Ο πιο ποιοτικός ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ απόλυτα δικαιολογημένα σκέφτεται πως θα μπορέσει να κερδίσει περισσότερα χρήματα και έχει ενώπιων του μια εξαιρετική πρόταση από Αράπηδες. Το κατά πόσο είναι πισωγύρισμα να φύγει από την Ευρώπη προφανώς δεν τον απασχολεί, όπως δεν απασχόλησε εκατοντάδες άλλους παίκτες και προπονητές.

Όταν ένας ποδοσφαιριστής θέλει να αποχωρήσει πριν τη λήξη του συμβολαίου του η ομάδα έχει δυο επιλογές, να τον πείσει να μείνει – ανανεώσει  ή να τον πουλήσει. Στην περίπτωση του Ντε Βινσέτι φαίνεται ότι η πρώτη επιλογή ήταν ανέφικτη αφού δεν μπορούσαμε να πλησιάσουμε τα λεφτά των άλλων.

Με αυτά τα δεδομένα το ζητούμενο για τον ΑΠΟΕΛ είναι να βάλει στο ταμείο του το μέγιστο δυνατό ποσό λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαιτερότητα ότι θα λάβει μόνο το 60% λόγω της συμφωνίας με τον Ολυμπιακό. Είναι για αυτό που θα πρέπει ή θα έπρεπε να αξιολογηθεί και η περίπτωση να έχουμε ποσοστό σε περίπτωση μεταγραφής του Αργεντινού σε μεταγενέστερο στάδιο.

Η πώληση του καλύτερου (αλλά και πιο ιδιόρρυθμού) ποδοσφαιριστή δεν είναι ανάθεμα αλλά ευλογία. Συμβαίνει ή πρέπει να συμβαίνει ανά το παγκόσμιο αφού μόνο έτσι εξελίσσονται οι ομάδες.

Εκεί που αναπόφευκτα προκλήθηκε αναστάτωση σε όλα τα επίπεδα είναι όταν ο κυκλοθυμικός Ντε Βινσέτι αποφάσισε ότι δεν αισθανόταν καλά για να αγωνιστεί στο Τροντχαϊμ. Όλα όσα συνέβηκαν και συμβαίνουν από εκείνη τη στιγμή σχετίζονται με τη νευρικότητα που προκαλεί κάθε χρόνο τέτοια εποχή η αφύσικη εξάρτηση του ΑΠΟΕΛ για είσοδο σε ομίλους.

Ο Ντε Βινσέτι στην πρώτη καθοριστική μάχη επικαλέστηκε αδιαθεσία στέλνοντας όλα τα λάθος μηνύματα σε συμπαίκτες, προπονητή, διοίκηση και κόσμο. Επειδή πρόκειται για κάποιον που λειτουργεί πολύ διαφορετικά από ότι ο κοινός ποδοσφαιριστής ή άνθρωπος δεν πρέπει να τον καταδικάσουμε αλλά να ξέρουμε ποιος είναι.

Ο ΑΠΟΕΛ έχει ανάγκη τον καλό Ντε Βινσέτι για ακόμα λίγες φορές με πρώτο αυτόν της Τρίτης. Νομίζω ότι και ο Αργεντινός έχει ανάγκη να αποχωρήσει με τον τρόπο που του αξίζει αφού έζησε ωραίες στιγμές στην ομάδα μας και τον ενδιαφέρει η υστεροφημία του.

Ο αγώνας την Τρίτη είναι δύσκολος και η πρόκριση είναι το ιδανικό σενάριο. Η ζωή όμως δεν τελειώνει αν αποκλειστούμε. Η μάχη θα μεταφερθεί στα play offs του Europa League οπου ο ΑΠΟΕΛ θα θέλει και πάλι τη βοήθεια του Ντε Βινσέτι.

Η ωριμότητα και αντοχές όλων στον ΑΠΟΕΛ θα δοκιμαστοὐν τις επόμενες μέρες και θα πρέπει να δείξουμε ότι μπορούμε να θέσουμε τα δεδομένα στη σωστή βάση. Αυτήν που συμφέρει την ομάδα και όχι τις προσωπικές συμπάθειες, αντιπάθειες ή απόψεις οποιουδήποτε.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X