Τιμούρ, σύνελθε

Το πρόβλημα του Τιμούρ Κετσπάγια είναι πολύ μεγαλύτερο από μια λανθασμένη αλλαγή ή την εκνευριστική επιμονή που δείχνει σε κάποιους παίκτες. Όλα ξεκινούν από την άποψη του ότι στην Κύπρο ο ΑΠΟΕΛ δεν θα έχει πρόβλημα. Με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου η πιο εύκολη επισήμανση που μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε είναι ότι η ομάδα έχει όλων των ειδών τα προβλήματα.

Ερχόμενος στον ΑΠΟΕΛ ο προπονητής μας έκανε το λάθος στο οποίο υπέπεσε και ο Δώνης που θεωρούσε ότι είχε ένα ρόστερ του επιπέδου που είχε ο Γιοβάνοβιτς. Δυο με τρεις αγώνες ήταν αρκετοί για τον Ελλαδίτη προπονητή να καταλάβει τι παρέλαβε, ενώ για τον Γεωργιανό ίσως να πήρε λίγο περισσότερο.

Η λανθασμένη αντίληψη του Κετσπάγια για την ποιότητα και τις δυνατότητες του ρόστερ τον οδήγησε και σε άλλες δηλώσεις οι οποίες γαργάλισαν τα αυτιά των οπαδών μας. Τον θυμάμαι να δηλώνει ότι δεν νοείται να περιμένουμε κάθε χρόνο μέχρι την τελευταία αγωνιστική για να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Μπορεί να πρόκειται για το απωθημένο των οπαδών αλλά γίνεται μια χαρά.

Γίνεται γιατί το ρόστερ του ΑΠΟΕΛ έχει χαώδη διαφορά από των άλλων ομάδων μόνο σε σχέση με το κόστος του.

Ο προπονητής μας λοιπόν έσφαλλε στις εκτιμήσεις του και μόνο αν το αντιληφθεί και προσαρμοστεί θα μπορέσει να διορθώσει την κατάσταση. Η ανάληψη της ευθύνης στην οποία έκανε αναφορά μετά τον αγώνα με τον Απόλλωνα πρέπει να αφορά την όλη προσέγγιση του για το που βρίσκεται ο ΑΠΟΕΛ σήμερα και πως μπορεί να βελτιωθεί άμεσα και μεσοπρόθεσμα.

Ο απόλυτος συγκεντρωτισμός που επέλεξε η διοίκηση Πετρίδη δίνοντας στον Κετσπάγια τα κλειδιά του Αρχαγγέλου έχει προεκτάσεις και στον τρόπο λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος. Ο προπονητής μας καλείται να φέρει τρεις τουλάχιστον ποδοσφαιριστές τις επόμενες εβδομάδες, οι οποίοι θα βελτιώσουν σε ουσιαστικό βαθμό τον προβληματικό ΑΠΟΕΛ.

Δεν είναι υπερβολή ότι αν δεν μας βγουν οι συγκεκριμένες μεταγραφές υπάρχει ορατός κίνδυνος το πράγμα να χειροτερέψει αφού έχουν συσσωρευτεί λανθασμένες επιλογές από τους εκάστοτε υπεύθυνους.

Το αν υπάρχουν λεφτά για να διορθωθεί η κατάσταση είναι κάτι που θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Η περίπτωση του Αρόγιο δείχνει ότι υπάρχει οικονομική στενότητα οπότε ο Τιμούρ καλείται να φέρει καλούς παίκτες πληρώνοντας το ελάχιστο δυνατό ποσό!

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X