Το άππωμα κοστίζει

Το δείγμα είναι τέτοιο που δεν μπορεί να θεωρηθεί μικρό και το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι ο ΑΠΟΕΛ του Κρίστιανσεν υποφέρει από την παθογένεια του εφησυχασμού που υπάρχει στο γονίδια μας. Υπάρχει σοβαρή εξήγηση του γιατί η ομάδα μας παρουσιάζεται χαλαρή σε αγώνες πρωταθλήματος είτε αγωνίζεται με μικρή  ή ακόμα και με υπολογίσιμη ομάδα.

Η χαλαρότητα σχετίζεται άμεσα με την εντύπωση των παικτών ή και της τεχνική ηγεσίας ότι εύκολα ή δύσκολα θα μπορέσουν να φτάσουν στο ζητούμενο. Το ότι τα κατάφεραν σε αρκετούς αγώνες έστω και με δυσκολία ίσως να τους κάνει ακόμα πιο δύσκολο να αντιληφθούν τη λανθασμένη προσέγγιση που έχουν.

Η ομάδα μας στο πρώτο ημίχρονο των πλείστων αγώνων της παρουσιάστηκε προκλητικά χαλαρή. Μπορώ εύκολα να θυμηθώ τους αγώνες με την Αναγέννηση και τον Εθνικό Άχνας όπου στο τέλος κερδίσαμε επειδή η κλάση κάποιων παικτών έκανε τη διαφορά. Υπήρξε όμως και ο αγώνας στο Παπαδόπουλος όπου η χειρότερη Ανόρθωση των τελευταίων 20 χρόνων μας πήρε εύκολα το Χ.

Είναι για αυτό που ο τρόπος που προσέγγισε τον αγώνα με την Ερμή προκαλεί ανησυχία. Αππωθήκαμε όλοι με τις νίκες σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Είδαμε τη διαφορά από την ΑΕΚ να εξανεμίζεται και κρίναμε ότι έχουμε κατακτήσει και το φετινό πρωτάθλημα.

Τα 80 λεπτά που είχαν στη διάθεση τους οι παίκτες για να γυρίσουν τον αγώνα με τον Ερμή δεν ήτα αρκετά γιατί μέχρι να βγουν από το λούκι της χαλαρότητας μπήκαν σε αυτό την νευρικότητας με την μπάλα να μην καταλήγει εκεί που ήθελαν.

Ούτε πρέπει να ξενίζει όμως αφού παρά το ότι έχουμε την καλύτερη επίθεση (με τον Απόλλωνα) είναι παραδεκτό ότι κανένας από το υφιστάμενο ρόστερ δεν έχει τη λεγόμενη ευχέρεια στο σκοράρισμα. Αυτή που θεωρείται απαιτούμενη στον επιθετικό που ψάχνει το Λορένθο…

Εννοείται ότι με την Σαλαμίνα πρέπει να δούμε έναν διαφορετικό ΑΠΟΕΛ αλλά δεν αρκεί η περιστασιακή σοβαρότητα. Οι υπεύθυνοι θα πρέπει να δουλέψουν με μεγαλύτερη επιμονή το θέμα της ψυχολογικής προετοιμασίας αφού θα είναι κρίμα ή καλύτερα μη αποδεκτό να χαθεί το πρωτάθλημα επειδή σε κάποιους αγώνες κατά τη διάρκεια της χρονιάς υπήρξε χαλάρωση.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X