Το πραγματικό θέμα

Συγχωρέστε με που δεν θα ασχοληθώ με το πιασάρικο θέμα των όσων έγιναν εκτός γηπέδου στην Πάφο έστω και αν αυτό θα κυριαρχήσει και σήμερα. Η μεγάλη εικόνα είναι σαφής και αυτή όπου ο αντιΑΠΟΕΛισμος πουλά όσο και το να είσαι υποστηρικτής της πιο πετυχημένης ομάδας.

Είναι για αυτό που χρειάζεται να είμαστε συνειδητοποιημένοι ενόψει των αγώνων κατάταξης αλλά έχουμε ακόμα χρόνο για αυτούς αφού μεσολαβεί το ντέρμπι με την Ομόνοια.

Αυτό που πρέπει να σχολιαστεί είναι η αγωνιστική συμπεριφορά του ΑΠΟΕΛ αλλά και οι επιλογές όσον αφορά την αρχική 11αδα αλλά και τις αλλαγές.

Η διαχείριση της ομάδας δίνει πολλές φορές την εντύπωση ότι βρισκόμαστε σε φάση καλοκαιρινής προετοιμασίας όπου το ζητούμενο είναι το μοντάρισμα και η ομοιογένεια. Παρόλο που αυτό συμβαίνει δικαιολογημένα ως ένα βαθμό λόγω των τραυματισμών που θερίζουν, υπάρχουν κάποια πράγματα που αποδεδειγμένα δεν αποδίδουν.

Ανεξαρτήτως αντιπάλου η επιλογή των δυο βαρετών σέντερ μπακ δημιουργεί προβλήματα και ανισορροπίες. Αυτές γιγαντώνονται όταν έχουμε απέναντι μας ομάδες που μπορούν να παίξουν σωστά το λεγόμενο transition game ή και όταν οι Μερκής και Πολιάκοφ δεν είναι στα καλύτερα τους.

Είναι για αυτό που εδώ και καιρό η άμυνα μας δέχεται τα λεγόμενα εύκολα τέρματα. Η λύση δεν είναι απαραίτητα η επιστροφή του Καρλάο αλλά ίσως να πρέπει να αξιολογηθεί καλύτερα η περίπτωση του Βούρου. Θα θυμίσω απλά ότι  φυσική θέση του ταχύτερου και πιο αθλητικού από τους προαναφερθέντες είναι στο κέντρο της άμυνας.

Όπως όλοι οι προπονητές έτσι και ο Δώνης έχει έντονες απόψεις σε ορισμένα θέματα. Αυτά που εμείς οι προπονητές της κερκίδας ονομάζουμε εμμονές. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια ο προπονητής μας επιμένει να χρησιμοποιεί τους Σάλαϊ και Ζαχίντ ως ακραίους μέσους. Η επιλογή και επιμονή του βασίζεται στην πεποίθηση του ότι κάποιοι παίκτες μπορούν και πρέπει να γίνουν πολυεργαλεία αλλά στην πράξη αυτό δεν συμβαίνει.

Ο νεαρός Ούγγρος δυσκολεύεται αφάνταστα ενώ ο πιο ολοκληρωμένος και ώριμος Ζαχίντ είναι καταλύτης γιατί έχει ελευθερία κινήσεων.

Ίσως ο προπονητής μας να θεωρεί ότι μπορεί να ρισκάρει και να δοκιμάσει πράγματα σε αγώνες όπως αυτόν με την Πάφο. Θα πρέπει όμως να ερμηνεύσει κάποια πράγματα σωστά αφού τα πάντα θα κριθούν στις λεπτομέρειες και μια απώλεια βαθμών μπορεί να κοστίσει περισσότερο από ότι νομίζει.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X