Το πρεστίζ, η εξάρα και οι λύσεις

Το πρεστίζ του ΑΠΟΕΛ δεν προβλέπει αποτελέσματα όπως το χτεσινό αλλά αυτό  είναι περισσότερο θεωρητικό αφού στην πράξη φλέρταραμε με μια ήττα όπως τη ψεσινή από την 1η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Το όνομα και η ποιότητα των αντιπάλων σε συνδυασμό πάντα και με το δικό μας ρόστερ δημιουργούσαν έναν επικίνδυνο συνδυασμό.

Ξαφνιάστηκα χτες όταν διάβασα δηλώσεις του Γιάννου Ιωάννου ο οποίος συγκρίνονται τη φετινή ομάδα με αυτή που έκανε την πορεία στους 8 έκρινε τη νεότερη ως πιο ποιοτική που ακόμα όμως δεν έχει ρολάρει. Μακάρι η εκτίμηση του πρώην αρχηγού και βοηθού του Γιοβάνοβιτς να επιβεβαιωθεί γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα.

Επιστρέφοντας στον αγώνα η κατάρρευση της ομάδας στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Το να δεχτούμε τρία γκολ μέσα σε ένα εξάλεπτο αποτύπωσε με τρόπο ακραίο τη διαφορά επιπέδου ανάμεσα στις δυο ομάδες.

Ο ποδοσφαιρικός εγωισμός του Ρονάλτο και του Μπενζέμα και η κακή ψυχολογία των δικών μας μετά το πρώτο γκολ έφεραν το 0-4 ενώ μόνο όταν πέτυχε ο Πορτογάλος δύο τέρματα έδειξαν να ηρεμούν.

Το να πει κάποιος ότι ο Πέρεθ μπορούσε να αποκρούσει το σουτ του Μόντριτς στο πρώτο γκολ ή ότι οι Βινίσιους και Σαλλάι δεν βοήθησαν στον αναμενόμενο βαθμό ίσως να είναι και μάταιο.

Είναι για αυτό που πρέπει να δούμε την μεγάλη εικόνα που είναι αυτή που λέει ότι η μεγαλύτερη υπέρβαση του φετινού ΑΠΟΕΛ ήταν η πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Επειδή όμως ο μεγαλύτερος και ιστορικά αδιαπραγμάτευτος στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος η ομάδα πρέπει να λύσει τα θέματα της.

Ο Δώνης πρέπει να βρει τις αγωνιστικές και όχι μόνο ισορροπίες σε ένα ρόστερ βαρυφορτωμένο με καλούς παίκτες σε πολύ συγκεκριμένες θέσεις και απουσία καλών επιλογών σε άλλες.

Πρόσφατα είπε ότι θέλει τον κάθε Ζαχίντ να είναι πολυεργαλείο αλλά στην πράξη αυτό αποδεικνύεται δύσκολο.

Με τον Εφραίμ να είναι εδώ και λίγες μέρες παραπάνω από έτοιμος τίθεται το ερώτημα του αν και πως θα αξιοποιηθεί ο Σαλλάι. Ο νεαρός έχει τη στήριξη όλων αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να σταθεροποιήσει την απόδοση του σε αποδεκτά επίπεδα, οπότε ο Δώνης θα πρέπει να πάρει σημαντικές αποφάσεις.

Ο ΑΠΟΕΛ δεν μπορεί να περιμένει τον Ντε Βινσέτι προκειμένου να βρει τις λύσεις στο να αναπτυχθεί σωστά απέναντι σε κλειστές ή και καλές άμυνες. Είναι για αυτό που αποφάσεις όπως αυτή ή το πως θα αξιοποιηθεί καλύτερα ο Σόουζα θα κρίνουν πολλά.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!