Υπάρχουν θέματα

Ο Δώνης και κατ´επέκταση η ομάδα μας βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Όσοι δεν τον αντιλαμβάνονται ας διαβάσουν ξανά τις δηλώσεις του στις οποίες έκανε λόγο για κακά αποτελέσματα, κακή ψυχολογία και ανάγκη για βελτίωση – restart.

Ο πρώτος μήνας του Δώνη στον ΑΠΟΕΛ ήταν ονειρικός αλλά πλέον τα προβλήματα είναι τέτοια που δεν μπορούν να κρυφτούν. Οι παθογένειες του ρόστερ σε συνδυασμό με τα αγωνιστικά προβλήματα και τους τραυματισμούς κάνουν την ομάδα ευάλωτη, προβλέψιμη και αναποτελεσματική.

Η απουσία του Εφραίμ βγάζει μάτια αφού λείπει ο μοναδικός παίκτης στο ρόστερ που μπορεί να δημιουργήσει και να τελειώσει φάσεις. Με την υπογραφή του Δώνη προέκυψε ο Εμπεσίλιο που κάνει ωραία πράγματα στο κέντρο καλύπτοντας την ανεπάρκεια άλλων αλλά δεν τον διαχειρίστηκε σωστά και τώρα θα τον χάσει και αυτόν.

Υπάρχουν και άλλα θέματα όμως.

Δεν ξέρω πόσοι μπορούν και θέλουν να το δουν αλλά ο Μιλάνοφ δεν μπορεί να αντικατασταθεί από τον Βούρο στο πρωτάθλημα. Στους αγώνες αυτούς ο ΑΠΟΕΛ έχει τρομερή ανάγκη από το δεξί μπακ του να είναι καθοριστικό και στην επιθετική ανάπτυξη.

Ο Βούρος είναι ένας εξαιρετικός ακραίος αμυντικός που είτε αγωνίζεται με τη Ρεάλ είτε με τον Άρη δεν θα πάρει επιθετικές πρωτοβουλίες. Και αυτό είναι πρόβλημα.

Όταν λοιπόν οι δυο ακραίοι αμυντικοί δυσκολεύονται και όταν μπροστά τους κινούνται παίκτες με περισσότερο αμυντικές παρά επιθετικές αρετές είναι τρομερά δύσκολο να αναπτυχθείς σωστά και να κάνεις ευκαιρίες ή γκολ ακόμα και του Άρη.

Ο Δώνης πρέπει να βρει τις ισορροπίες και αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο αφού υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλό όλων το Champions League.

Ο κίνδυνος όμως να συνεχίσουμε να έχουμε βαθμολογικές απώλειες είναι ορατός γιατί ακριβώς υπάρχουν σοβαρά αγωνιστικά κενά ενώ η ομάδα δεν είναι τόσο καλά δουλεμένη όσο θα ήθελε ο προπονητής.

Το κατά πόσο έγινε στρατηγικό λάθος με την μη απόκτηση ενός ακόμα επιθετικού είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία έστω και αν θα υπάρξει η δυνατότητα να έρθει ένας τέτοιος τον Γενάρη. Πάντως μέχρι στιγμής φαίνεται ότι θα είναι δύσκολο να επιφορτιστούν το βάρος οι Ποτέ και Ντε Καμάργκο.

Είναι για αυτό που πρέπει να βρεθεί ο ρόλος του κάθε παίκτη αφού υπάρχουν δικαιολογημένα ερωτηματικά. Αυτά αφορούν κυρίως τους Σαλάι και Ζαχίντ και σε ποια θεση – ρόλο μπορούν αν είναι πιο αποτελεσματικοί.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!