Υπέρβαση για να αποφευχθεί η έκρηξη

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο 3ος προκριματικός του Champions League θεωρείται για τον ΑΠΟΕΛ ορόσημο που θα καθορίσει την μετέπειτα πορεία του. Όχι απλά την αγωνιστική αλλά και την όλη δυναμική του συλλόγου λόγω της γνωστής εξάρτησης στα οφέλη (οικονομικά) της συμμετοχής στα play offs.

Η αλήθεια είναι πάμε τουλάχιστον στον πρώτο αγώνα με τη Βιτορούλ με τις χειρότερες προϋποθέσεις. Ανεξαρτήτως της δυναμικότητας των Ρουμάνων την οποία θα μάθουμε από πρώτο χέρι σε λίγες ώρες, ο ΑΠΟΕΛ έπρεπε και μπορούσε να φροντίσει για μια σειρά από πράγματα.

Δεν είναι της ώρας να ξεκινήσει η απαρίθμηση και η ανάλυση των παραλήψεων ή και των λαθών που έγιναν από την αρμόδια επιτροπή προγραμματισμού.

Η πίεση που υπάρχει είναι δεδομένη και πρωτόγνωρη γιατί πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια ο ΑΠΟΕΛ πάει σε αυτή τη σειρά των αγώνων κάτω από τόσο προβληματική κατάσταση.

Είναι για αυτό που χρειάζεται να γίνει μια υπέρβαση από τους παίκτες προκειμένου να αποφευχθεί η έκρηξη του ηφαιστείου το οποίο σιγοβράζει.

Απαιτείται υπέρβαση σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο προκείμενου να κρύψουμε κάτω από το χαλί τα αγωνιστικά προβλήματα και την απουσία παικτών. Η υπέρβαση αυτή δεν είναι ανέφικτη.

Οι οπαδοί μας με την όποια δόση υπερβολής θεωρούν ότι πάμε στον πόλεμο με τους περσινούς παγκίτες. Ακόμα και έτσι όμως είναι εφικτό ή θέλουμε να ελπίζουμε ότι μπορούμε να φύγουμε από τη Ρουμανία με σκορ που να αφήνει καλές πιθανότητες πρόκρισης.

Ο ΑΠΟΕΛ θα πιεστεί από την ενθουσιώδη και γρήγορη στον τρόπο επιθετικής ανάπτυξης της Βιτορούλ. Μπορεί αυτό να ακούγεται εφιαλτικό για τη μεσοαμυντική μας διάταξη και παίκτες αλλά θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο να το αντιμετωπίσουμε.

Λένε πως απέναντι σε τέτοιες ομάδες είναι σημαντικό να παραμένουν κοντά οι γραμμές για να μην δημιουργούνται εύκολα ρήγματα ενώ είναι καθοριστικές και οι βοήθειες από τους ακραίους μέσους. Είναι για αυτό που θα είναι έγκλημα να προτιμηθεί και πάλι ο βαρύς Εμπεσίλιο.

Το scouting report του Κωστή (αυτός τους παρακολούθησε) καταγράφει στα πλην της Βιτορούλ την ανασταλτική της λειτουργία που την καθιστά την άμυνα της ευάλωτη, κάτι που επιβεβαιώνεται και με το παθητικό τερμάτων.

Αυτό στέλνει το μήνυμα ότι δεν πρέπει να έχουμε παθητικό ρόλο και πως πρέπει να επιδιώξουμε το εκτός έδρας γκολ. Ο Μπερτόλιο το παλεύει φέτος και με τις όποιες βοήθειες θα έχει από τους ακραίους πρέπει να βρει τον τρόπο να μας οργανώσει σωστά.

Πρέπει να φτάσει η μπάλα με σωστές προϋποθέσεις στην περιοχή των Ρουμάνων γιατί μόνο εκεί ο Ντε Καμάργκο μπορεί να είναι πηγή κινδύνου και αποτελεσματικός.

Αυτά και ο Θεός βοηθός εδώ που φτάσαμε.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X