Αυτό θα κρίνει το ντέρμπι

Δεν μπορούσε άλλη ομάδα εκτός του ΑΠΟΕΛ να έχει παροπλισμένο τον καλύτερο της επιθετικό και εξαιρετικά αμφίβολο τον αντίστοιχο αμυντικό αλλά να πήγαινε σε ντέρμπι τίτλου με πίστη ότι μπορεί να ανταποκριθεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό. Ο αγώνας της Κυριακής είναι καθοριστικός όσο και αν ο Πετεβίνος αποφεύγει να τον χαρακτηρίσει ως τέτοιο. Με νίκη η διαφορά θα πάει στο +6 γεγονός που αυτόματα μας καθιστά πρώτο φαβορί.

Η ομάδα πέρασε μέσα από χίλια μύρια κύματα φέτος, απόρροια του προβληματικού προγραμματισμού που έγινε το καλοκαίρι και που σε συνδυασμό με 1-2 άλλα δεδομένα μας έφερε στο -7 αλλά και με πολλά εσωτερικά προβλήματα. Το comeback αποδείχτηκε εφικτό αλλά δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί αφού η ΑΕΚ αντέχει και δείχνει ότι θα το παλέψει. Πρόκειται για μια άπειρη από κάθε άποψη ομάδα η οποία όμως δείχνει να βελτιώνεται σε όλους τους τομείς για αυτό και χρειάζεται τεράστια προσοχή.

Το καλό σενάριο την Κυριακή είναι αυτό που μας θέλει να προηγούμαστε και τους παίκτες του Κρίστιανσεν να μαγκώνουν αλλά θα πρέπει να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε και κάτω από διαφορετικές συνθήκες. Οι εμπειρία και ποιότητα που λέμε ότι έχει ο ΑΠΟΕΛ και την έχει, πρέπει να αποτυπωθεί μέσα από τις αντικειμενικές δυσκολίες που θα έχει ο αγώνας στο ΓΣΖ.

Οι δυο καλύτερες ἀμυνες του πρωταθλήματος θα κρίνουν τον αγώνα. Νομίζω ότι θα εξαρτηθούν πολλά από τη δυνατότητα των μεσοαμυντικών να λειτουργήσουν σωστά στο  επιθετικό κομμάτι. Αν τα βασικά ατού των δυο ομάδων εξουδετερωθούν θα ειναι σημαντικό να προκύψει το κάτι παραπάνω στο οργανωτικό – επιθετικό κομμάτι από παίκτες όπως οι Μοράις και Μιλάνοφ.

Έχει και η ΑΕΚ τους παίκτες οι οποίοι μπορούν να κάνουν παιχνίδι αλλά και να προωθηθούν σε στατικές φάσεις οπότε χρειάζεται προσοχή και από δικής μας πλευράς. Ο αγώνας στο ΓΣΠ με τον Καταλά να σκοράρει είναι διδακτικός.

Στη θεωρία υπάρχει πλάνο με το οποίο οι δυο προπονητές θέλουν να εξουδετερώσουν τους Τετέ και Γιαννιώτα. Πρόκειται για δύο παίκτες που λόγω της ταχύτητας τους μπορούν στο πλευρό που κινούνται να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για γκολ. Ο δικός μας πρέπει να βρει τον τρόπο να αφήσει εκτεθειμένο τον Χαραλάμπους όσες βοήθειες και αν έχει ο παίκτης της ΑΕΚ.

Πέραν των τακτικών υπάρχει και το γνωστό πάθος που πρέπει να έχουν οι παίκτες σε έναν αγώνα ανάμεσα στις δυο ομάδες που παλεύουν για τον τίτλο. Η θέληση για τη νίκη είναι αυτή που επιτρέπει στους παίκτες να Κάνουν το Κάτι παραπάνω που πολλές φορές κάνει τη διαφορά. Πρέπει να το έχουμε και αυτό.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!