Δεδομένα ομάδας που μάλλον θα το χάσει

Το μείγμα είναι τέτοιο που δημιουργεί ένα εκρηκτικό συνδυασμό που είναι πιθανό να οδηγήσει στην απώλεια του πρωταθλήματος. Το αν πρόκειται για κινδυνολογία ή όχι θα φανεί στην πορεία αλλά είναι φανερό ότι ο ΑΠΟΕΛ δεν πείθει και υπάρχουν σοβαροί λόγοι που συμβαίνει αυτό.

Ο Δώνης πρέπει να είναι πιο προσεκτικός και να αλλάξει ρότα.

Αν πράγματι είναι τόσο συμβατός με το DNA του ΑΠΟΕΛ όπως ισχυρίζεται πρέπει να ξέρει ότι ο πρώτος που θα αποχωρήσει αν διαφανεί αργά ή γρήγορα ότι χρειάζεται να γίνει κάτι δραστικό θα είναι αυτός. Κανένας Ηλιάδης δεν θα μπορέσει να τον γλιτώσει επειδή πολύ απλά αυτός είναι ο τρόπος που λειτουργεί η διοίκηση Πετρίδη.

Αν θέλετε να μπούμε και στα πιο βαθιά πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι το πρόβλημα ξεκινά από την πρακτική του μονοετούς συμβολαίου που προτείνεται στον εκάστοτε εκλεκτό. Το δεκάμηνο συμβόλαιο (αν το εξαντλήσει) στέλνει όλα τα λάθος μηνύματα και προσανατολίζει τον κάθε προπονητή προς συγκεκριμένη κατεύθυνση όσον αφορά προτεραιότητες και επιλογές.

Δεν θα ανοίξω όμως αυτό το κεφάλαιο γιατί θα μείνουν εκ νέου εκτεθειμένοι οι δήθεν φούρποι του διοικητικού συμβουλίου.

Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή στον ΑΠΟΕΛ είναι ότι πέραν της προβληματικής στελέχωσης και του εγκληματικού αγωνιστικού σχεδιασμού που έγινε και αυτό το καλοκαίρι, ήρθαν μαζεμένοι τραυματισμοί και ταυτόχρονα δεν γίνεται καλή διαχείριση του ρόστερ, ενώ η έγνοια όλων στον Αρχάγγελο είναι το Champions League.

Είναι για αυτό που υπάρχει ορατός πλέον ο κίνδυνος να έχουμε τόσες απώλειες βαθμών στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος που θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να κάνουμε ακόμα μια πορεία ανατροπής.

Η μεγαλύτερη παγίδα είναι αυτό που ήδη συζητείται ανάμεσα σε οπαδούς και υπεύθυνους. Ότι με τις διορθωτικές κινήσεις που θα γίνουν στην μεταγραφική Ιανουαρίου η ομάδα θα ρολάρει και θα κερδίσει το έκτο συνεχόμενο πρωτάθλημα.

Σίγουρα το παράθυρο ενίσχυσης θα δώσει την ευκαιρία να διορθωθούν πράγματα αλλά κάνεις δεν μπορεί να είναι βέβαιος ότι θα συμβεί αυτό.

Και αυτό γιατί και επί Δώνη υπήρχε η ευκαιρία να γίνει εξορθολογισμός και να διορθωθούν πράγματα αλλά έγιναν λάθη. Το ρόστερ είναι πατωμένο με δεκάρια που δεν μπορούν να παίξουν στα άκρα και αμυντικά χαφ αλλά μας λείπει ένας γρήγορος επιθετικός, ένα πραγματικό δεξί και αριστερό μπακ ως εναλλακτικές επιλογές των Μιλάνοφ και Λάγο.

Υπάρχει όμως και η υποψία ότι η κατάσταση μπορεί να είναι είναι διαχειρίσιμη μέχρι τον Ιανουάριο αν ο Δώνης διαχειριστεί διαφορετικά την κατάσταση. Βλέποντας τα χάλια μας εικάζεται ότι οι Αντωνίου και Μακρής είναι παίκτες που έχουν το κίνητρο και την ικανότητα να δώσουν βοήθειες. Ο χρόνος συμμετοχής τους όμως είναι τέτοιος που δείχνει ότι δεν υπολογίζονται ούτε καν ως λύσεις ανάγκης.

Είναι φανερό ότι η ομάδα πάει να παίξει τον πιο υγιή και καλύτερα δομημένο Απόλλωνα σε έναν αγώνα όπου η πίεση είναι τεράστια. Οι οργανωμένοι ήδη απειλούν τους πάντες και τα πάντα επιβεβαιώνοντας ότι ο καθένας στον ΑΠΟΕΛ έχει τις διαφορετικές προτεραιότητες.

Το πως θα αντιδράσουν παίκτες και τεχνική ηγεσία είναι άγνωστο γιατί βλέπουν το όλο θέμα από μια εντελώς διαφορετική οπτική γωνία. Το είπε και ο Αλωνεύτης όσο πιο ειλικρινά και ευγενικά μπορούσε τις προάλλες.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X