Ελεγχόμενη οπισθοχώρηση;

Δεν είμαι σίγουρος αν έπρεπε να βάλω το ερωτηματικό αφού η εικόνα που μου βγάζει η ομάδα είναι ότι δεν χρειάζεται. Δεν ξέρω τι θα γίνει στον αγώνα με την Ομόνοια και ποιον ΑΠΟΕΛ θα δούμε. Αυτό που ξέρω είναι ότι η μέχρι σήμερα δυσκολία να κερδίσουμε την Ανόρθωση, την ΑΕΚ, την ΑΕΛ και τον Απόλλωνα έχει βαθύτερα αίτια από αυτά που επικαλείται η διοίκηση και ο προπονητής.

Ο Κρίστιανσεν χοντρά χοντρά μας είπε χτες ότι ήμασταν καλύτεροι σε όλους τους αγώνες και πως έπρεπε να τους κερδίσουμε. Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και στον αγώνα που πράγματι λειτουργήσαμε πολύ καλά και ήταν απέναντι στο βασικότερο μας αντίπαλο πληρώσαμε αμυντικά λάθη αλλά και την απουσία του ή των παικτών που θα έκαναν τη διαφορά.

Ο ΑΠΟΕΛ έχει αγωνιστικά θέματα που είναι άλυτα εδώ και μήνες αλλά που καταφέρνει να τα κρύβει σε ικανοποιητικό βαθμό. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι παρά την ηρωική προσπάθεια του Σωτήριου και την ολοκληρωμένη από κάθε άποψη παρουσία του Καρλάο μας λείπουν κάποια απαραίτητα συστατικά.

Παρόλο που θα ακουστεί κουραστικό ο Ντε Βινσέτι μας λείπει όπως και ο Καβενάγκι. Αυτό οφείλεται γιατί κανένας από αυτούς που ήρθαν δεν μπόρεσε να σηκώσει το αντίστοιχο ή ικανοποιητικό βάρος.

Παρόμοιων διαστάσεων πρόβλημα είναι ότι στο πρώτο μισό της χρονιάς ο παίκτης που έδωσε την τρομερή ώθηση πέρσι στο δεύτερο γύρο, φέτος βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Αναφέρομαι στον Γιαννιώτα.

Κοιτώντας μεμονωμένα κάθε αγώνα κάποιος θα εστιάσει σε διαιτητικές αποφάσεις, στο 4-1-4-1 και την κούραση ή προσανατολισμό στο Europa League αλλά αν δει κάποιος την μεγάλη εικόνα θα διαπιστώσει ότι λείπουν παίκτες από το ρόστερ.

Η κατάσταση είναι ανατρέψιμη. Δεν πρέπει να πανικοβληθούμε ακόμα και αν δεν κερδίσουμε την Ομόνοια. Εννοείται ότι αν δεν τους κερδίσουμε ούτε αυτούς θα πρόκειται για τεράστια αποτυχία που θα γιγαντώσει την μουρμούρα και τον προβληματισμό.

Η πιο βασική προϋπόθεση για να ανατρέψουμε τα όποια βαθμολογικά δεδομένα στο δεύτερο γύρο είναι να συμβεί ότι και πέρσι. Ο ΑΠΟΕΛ έχει τόσες ανισορροπίες και ανάγκες που χωρίς την προσθήκη δύο τουλάχιστον παικτών θα δυσκολευτεί να συνεχίσει να τις κρύβει κάτω από το χαλί.

Πέρσι έπαιξαν όλα το ρόλο τους αλλά η μεγαλύτερη ώθηση ήρθε με την προσθήκη των Γιαννιώτα, Μιλάνοφ και Μερκή.

Αν δεν βρεθεί η φετινή φουρνιά παικτών που θα έχει την ίδια συμβολή θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!