Γίναμε υπερομάδα;

Τις επόμενες δυο εβδομάδες θα δούμε αν ο Απόλλων μπορεί να ανατρέψει τις εκτιμήσεις αλλά με βάση τα όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα όλα συνηγορούν ότι ο ΑΠΟΕΛ και η ΑΕΚ θα είναι οι δυο ομάδες που θα παλέψουν για το πρωτάθλημα. Το σερί νικών μας δίνει τη δυναμική που θέλουμε ενόψει των συνεχόμενων ντέρμπι αλλά δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε και το ότι η ΑΕΚ δείχνει να αντέχει.

Η δεύτερη φάση του πρωταθλήματος πλησιάζει και θα είναι ένα παρατεταμένο τεστ αγωνιστικών και ψυχικών αντοχών μέσα από το οποίο πρέπει να βγούμε νικητές. Η βαθμολογική διαφορά από την ομάδα της Λάρνακας δεν είναι άξια αναφοράς. Πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο ΑΠΟΕΛ λειτουργεί σωστά και κυρίως σαν ομάδα.

Ενώ υπάρχει η εξάρτηση πάνω σε παίκτες με μεγαλύτερη αυτήν στον Ντε Βινσέτι, οι προσθήκες των Γιαννιώτα και Μιλάνοφ έδωσαν τρομερή ισορροπία και απελευθέρωσαν τους υπόλοιπους. Ο ΑΠΟΕΛ δεν έγινε υπερομάδα μέσα σε ένα δίμηνο αλλά ανέβασε στροφές γιατί έχει ένα κορμό από παίκτες που ξέρουν τι σημαίνει πρωταθλητισμός.

Με τους Πάρντο και Καρλάο διαθέσιμους όλη η αμυντική γραμμή μπορεί να λειτουργεί καλύτερα, ενώ ο Νουνό με τον Βινίσιους πέρασαν δύσκολες φάσεις αλλά όταν είναι στα καλά τους όλη η μηχανή λειτουργεί σωστά.

Οι εμπνεύσεις του Ντε Βισνέτι παρασύρουν και τους υπόλοιπους και όλα αυτά ενώ παίκτες όπως οι Στιλιτς και Πιατκόφσκι εξακολουθούν να δυσκολεύονται αφάνταστα να βοηθήσουν σε ουσιαστικό βαθμό.

Ο Κετσπάγια πιστώνεται το comeback και ως ένα βαθμό το ξέρει. Είναι για αυτό που είπε και τα διάφορα για αυτούς που δεν καταλαβαίνουν από ποδόσφαιρο αλλά κάθε εβδομάδα κρίνουν τον ίδιο και τους συναδέλφους του. Έγραφα από τον Δεκέμβριο ότι ο προπονητής μας θα κριθεί καλύτερα και σίγουρα πιο αυστηρά μετά που θα του δώσουμε την ευκαιρία να κάνει τις διορθωτικές κινήσεις μέσω των μεταγραφών.

Ο κκέλης απέδειξε ότι έχει μάτι αλλά δεν έμεινε μόνο σε αυτό. Η μεταφορά του Καρλάο στο αριστερό άκρο, η πίστη του στον Σωτήριου όπως και προηγουμένως στον Αρτύματα, ο ρόλος του Ντε Βινσέτι στον κεντρικό διάδρομο και όχι στα άκρα ήταν στοιχεία που έκαναν τη διαφορά και φέρουν την υπογραφή του προπονητή μας.

Ο ΑΠΟΕΛ πλέον κερδίζει και ντέρμπι και θα πρέπει να συνεχίσει να το κάνει. Οι ισορροπίες και κυρίως τα βαθμολογικά δεδομένα είναι τέτοια που μια ήττα αρκεί γα να μετατρέψει τη δυναμική σε σκεπτικισμό. Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνουμε είναι να θεωρήσουμε ότι είμαστε το φαβορί.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!