Η ανησυχητική άποψη του Τιμούρ

Ηχούν ακόμα στα αυτιά μου οι δηλώσεις του Κετσπάγια μετά τον αγώνα με την Σπάρτα. Τότε ο προπονητής μας ίσως και στην προσπάθεια του να μετριάσει τα προεκτάσεις της τραγική απόδοσης του ΑΠΟΕΛ στο Europa League, είπε ότι στο κυπριακό πρωτάθλημα δεν έχουμε πρόβλημα. Με την ολοκλήρωση της 11ης αγωνιστικής και την ομάδα μας να μην έχει κερδίσει ντέρμπι και τη βαθμολογία να είναι όπως είναι το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι έχουμε πρόβλημα.

Οι αντιλήψεις του Κετσπάγια μπορεί να είναι πιο ανησυχητικές από κάποιες λανθασμένες αλλαγές του σε οποιονδήποτε αγώνα και είναι για αυτό που χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Και αν ακόμα ο προπονητής μας θεωρεί ότι στην Κύπρο δεν έχουμε πρόβλημα δεν εξυπηρετεί κανέναν να το δημοσιοποιεί.

Τα σκορ μαμούθ σε αγώνες με μικρομεσαίες ομάδες επιβεβαιώσαν ότι δεν βοήθησαν την κατάσταση αφού σε συνδυασμό με τις υπερβολές των μέσων ενημέρωσης δημιούργησαν την λανθασμένη εντύπωση της υπέρ ομάδας. Απολάμβαναν οι περισσότεροι και ήθελα τα πέντε γκολ να γίνουν έξι και τα εννέα δεκα αλλά στα ντέρμπι ήρθε η ανώμαλη προσγείωση στην πραγματικότητα. Η ομάδα μας δεν είναι σούπερ ενώ στηρίζεται σε τεράστιο βαθμό σε συγκεκριμένους παίκτες που όταν λείπουν η μηχανή δεν δουλεύει σωστά.

Ο Τιμούρ λοιπόν που ξέρει και ζει καθημερινά τα προβλήματα αυτά καθώς και ορισμένες τραγικές επιλογές που έγιναν σε θέματα στελέχωσης του ρόστερ το καλοκαίρι δεν δικαιούται να δηλώνει ότι στην Κύπρο δεν θα έχουμε πρόβλημα.

Πέραν των αντιλήψεων και της φιλοσοφίας που είναι πιο γενικά θέματα ο προπονητής μας πρέπει να προβληματιστεί και για την επιμονή του στον Αρτυματά. Μπορεί να είμαι ο πρώτος που θέτει το θέμα αλλά πλέον το δείγμα είναι τόσο μεγάλο που δεν μπορούμε να παίζουμε πελλον.

Ο Αρτυματάς είναι ένας καλός παίκτης αλλά δεν μπορεί ακόμα να θεωρηθεί έτοιμος για να σηκώσει το βάρος του βασικού και τα όσα συνεπάγονται από αυτό. Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη να αναδειχτεί και να βελτιωθεί ο παίκτης αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνεται εις βάρος του συνόλου και του αποτελέσματος.

Πρακτικά ο Αρτυματάς ως αμυντικό χαφ δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικός όσο ο Βινίσιους. Ούτε ο Βινίσιους δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικός όσο ο Στιλιτς ή και ο Ντε Βινσέτι ως προωθημένος μέσος. Παρόλα αυτά για να χωρέσει στην 11αδα ο Αρτυματάς βλέπουμε να συμβαίνει το πιο πάνω με αποτέλεσμα οι Στίλιτς και Ντε Βινσέτι να μένουν στον πάγκο ή να πρέπει να κινούνται στα άκρα οπού δεν ειναι το ίδιο αποτελεσματικοί.

Το πράγμα δούλεψε καλά σε έναν αγώνα, αυτόν με την ΑΕΛ, αλλά στους υπόλοιπους και ιδιαίτερα αυτούς που τα δυο αμυντικά χαφ έπρεπε να αναχαιτίσουν παίκτες με καλή τεχνική αλλά και να βοηθήσουν στην ανάπτυξη είχαμε σοβαρό πρόβλημα.

Η κατάσταση είναι ακόμα υπό έλεγχο και αν τελικά καταφέρουμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα θα είναι γιατί ο Τίμουρ διόρθωσε ότι μπορούσε να διορθωθεί. Θα πρέπει όμως και ο ίδιος να δείξει μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα αφού όπως ήδη λέει ο ΑΠΟΕΛ δεν συγκρίνεται με καμία άλλη ομάδα στην Κύπρο. Και στα καλά του και στα στραβά του!

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X