Η δεύτερη ανάγνωση

Η βελτίωση του ΑΠΟΕΛ στους τελευταίους αγώνες πρωταθλήματος και ο επιβλητικός τρόπος που κερδίζει στέλνουν το μήνυμα ότι ακόμα και με έναν προβληματικό μεταγραφικό σχεδιασμό η ομάδα μπορεί να πετύχει τους στόχους της. Ο Κετσπάγια από την πρώτη μέρα που ανάλαβε τόνισε ότι δεν μπορούν να αλλάξουν πολλά πράγματα άμεσα αλλά σιγά σιγά αρχίζει να βάζει τη σφραγίδα του.

Ο Γεωργιανός ήξερε πριν καν έρθει στον ΑΠΟΕΛ τις δυνατότητες του κάθε παίκτη και καταφέρνει να βγάζει από τον καθένα το καλύτερο δυνατό. Παίζει καταλυτικό ρόλο και η προσωπικότητα του αφού έστω και αν δεν έχει οδηγήσει καμία ομάδα στον τελικό του Europa League όπως ο προκάτοχος του, εμπνέει σεβασμό σε όλους.

Ο Τιμούρ έχει κάποια χαρακτηριστικά σαν προπονητής τα οποία επιβεβαιώνει και στον ΑΠΟΕΛ. Διαχρονικά επιχειρεί και καταφέρνει να αναδεικνύει παίκτες οι οποίοι προηγούμενος ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Στην προκειμένη αυτός ο παίκτης είναι ο Αρτυματάς για χάρη του οποίου άλλαξε ολόκληρη διάταξη αφού έπρεπε να χωρέσει στο κέντρο και η άλλη αδυναμία του Τιμούρ, ο Βινίσιους.

Δεν ήταν λίγοι που με την ανακοίνωση της 11αδας διερωτήθηκαν για το ποιος θα ανταποκρινόταν στο οργανωτικό κομμάτι στο κέντρο αλλά η ομάδα ανταποκρίθηκε άψογα με τον Βινίσιους να δείχνει ότι μπορεί να ανταποκριθεί στο διπλό ρόλο.

Υπάρχει όμως και μια δεύτερη ανάγνωση του αγώνα και των επιλογών του προπονητή μας που δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστη. Η ομάδα καθάρισε τον αγώνα από το πρώτο ημίχρονο και από την αρχή του δευτέρου άρχισαν οι κινήσεις διαχείρισης ενόψει της συνέχειας.

Καμία από αυτές δεν αφορούσε τους Στίλιτς και Πιατσκόφσκι οι οποίοι έμειναν καθηλωμένοι στον πάγκο. Ο  Κετσπάγια προτίμησε να δωσει ένα 45λεπτο στον Βάντερ και ουσιαστικό χρόνο συμμετοχής στους Μακρίδη και Αλωνεύτη όχι όμως στους δυο ξένους που μέχρι στιγμής προβληματίζουν και θέτουν υποψηφιότητα για αποχώρηση..

Ήταν ένας αγώνας όπου ο αντίπαλος ουσιαστικά τα είχε παρατήσει στο δεύτερο ημίχρονο, κάτι που θα λειτουργούσε υποβοηθητικά για τον Στίλιτς που θα έβρισκε τρόπο να κάνει τα δικά του. Ούτε ο κίνδυνος τραυματισμού του Καβενάγκι δεν ήταν αρκετός για να πάρει χρόνο συμμετοχής ο Πιατκόφσκι.

Όταν λοιπόν σε έναν τέτοιο αγώνα οι συγκεκριμένοι παίκτες μένουν στον πάγκο οι πιθανότητες να ανατρέψουν τα μέχρι στιγμής εις βάρος τους δεδομένα είναι περιορισμένες.

Η λογική λέει ότι ο Κετσπάγια θα πρέπει να αρχίσει να ψάχνει και για έναν επιθετικό αφού την προσεχή μεταγραφική μάλλον θα χρειαστούμε και έναν τέτοιο αφού οι Καβενάγκι και ο Σωτηρίου δεν αρκούν.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X