Η επαναφορά της τριάδας

Η πρώτη φάση του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο αφού ο ΑΠΟΕΛ εξασφάλισε την πρώτη θεση η οποία του δίνει κάποια πλεονεκτήματα ενόψει της συνέχειας. Όπως όλα δείχνουν η ΑΕΚ δεν πρόκειται να ξεφουσκώσει οπότε θα είναι μια μάχη που μάλλον και φέτος θα κριθεί στην τελευταία αγωνιστική. Η νίκη στο Τσίρειο ήταν τεράστια γιατί ήταν ένας αγώνας από αυτούς που στον πρώτο γύρο απλά δεχόμασταν την ήττα.

Η ομάδα μας θα μπορούσε να τελειώσει τον αγώνα πιο νωρίς αλλά όταν ο αντίπαλος χάνει πέναλτι και έχει δοκάρι στις καθυστερήσεις δεν μπορείς να αισθάνεσαι άνετα. Δικαιολογημένα γίνεται συζήτηση η οποία θα ήταν ακόμα πιο έντονη αν δεν ήταν το οριζόντιο δοκάρι για τον τρόπο που προσέγγισε τον αγώνα ο Κετσπάγια και πιο συγκεκριμένα για τις αλλαγές του.

Όσοι θεωρούν ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα κρίνουν ότι ο προπονητής μας έκανε όλα όσα έπρεπε για να διαφυλάξει το υπέρ μας σκορ και να πάρει το μοναδικό ζητούμενο που ήταν η νίκη. Από την άλλη υπάρχει η άποψη ότι η αμυντικογενής τακτική δεν δούλεψε αφού το μηδέν παθητικό διατηρήθηκε από σπόντα και όχι γιατί λειτούργησε σωστά το πλανο.

Αν μπορούσε να τοποθετηθεί για τα πιο πάνω ο Τιμούρ ίσως να έλεγε με το γνωστό του ύφος τι ξέρετε όλοι εσείς από ποδόσφαιρο ή και πως ξεχνάμε που ήμασταν πριν από δύο μήνες! Σε κάθε περίπτωση ο προπονητής μας έχει κάθε δικαίωμα να κρίνει αλλά δεν θα σταματήσει να κρίνεται.

Η πρώτη αλλαγή στο 60 δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία αν πάρουμε το χρόνο λίγους μήνες πίσω, τότε που ο Τιμούρ προσπαθούσε απεγνωσμένα να χωρέσει στην εντεκάδα την τριάδα Μοράις, Αρτύματα και Βινίσιους. Και αν τότε είχε βάση η σκέψη και προσπάθεια του σήμερα είναι δύσκολο να σταθεί.

Η τριάδα αναγκάζει γιατί περί αναγκασμού πρόκειται την μετακίνηση του Ντε Βινσέτι στα άκρα οπου δυσκολεύεται αφάνταστα ενώ η ομάδα γενικώς δυσκολεύεται αφάνταστα να λειτουργήσει καλά στο επιθετικό κομμάτι. Έχοντας τον Γιαννιώτα πλέον στο ροστερ και τους Εφραίμ – Βαντερ σε πολύ καλή κατάσταση, η θέση του Αργεντινού είναι στον κεντρικό διάδρομο.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι οι περιπτώσεις που η ομάδα λειτούργησε σωστά με την τριαδα ήταν ελάχιστες. Αυτό έγινε στον αγώνα του πρώτου γύρου με την ΑΕΛ οπου η νίκη μας συνδυάστηκε και με ένα από τα αφύσικα σκορ.

Με την ομάδα να είναι πιο γεμάτη και ισορροπημένη σε σχέση με τους πρώτους μήνες του Κετσπάγια στον πάγκο, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν και σε τι βαθμό θα επιχειρήσει να χωρέσει τον Αρτύματα με τους άλλους δυο.

Σε κάθε περίπτωση και με τις όποιες εμμονές του (αυτές που έχει κάθε προπονητής) ο Κετσπάγια οδηγεί τον ΑΠΟΕΛ στο σωστό δρόμο. Αν μάλιστα τερματίσει πριν τον Κριστιάνσεν θα είναι ο πρώτος μάγκας.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!