Οι επικίνδυνες προτροπές προς τον Πετρίδη

Όπως και η ήττα από την ΑΕΚ έτσι και αυτή από τον Απόλλωνα ήταν μια καλή αφορμή για να αφηνιάσουν μέσω facebook και twitter οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ. Εννοείται ότι η κριτική αφορά τους πάντες αλλά αυτά που ξεχωρίζουν λόγω της μαζικότητας αλλά και της έντασης τους είναι όσα επικεντρώνονται στον Κρίστιανσεν.

Ουσιαστικά μια μερίδα οπαδών μας απαιτεί την άμεση απόλυση του Δανού προπονητή προκειμένου να μη χαθεί το πρωτάθλημα. Σε πολλά από αυτά απευθύνονται και προς τον Πρόδρομο Πετρίδη, ξέροντας ότι τα διαβάζει αλλά και πολύ περισσότερο ότι λαμβάνει υπόψη το λαϊκό αίσθημα.

Η επιχειρηματολογία γύρω από το αίτημα για απόλυση βασίζεται κατά τους οπαδούς μας αυτούς στο ότι ο ούτως ή άλλως ηττοπαθής Κρίστιανσεν έχασε τον έλεγχο και δεν μπορεί να εμπνεύσει ή και να κοουτσάρει τους παίκτες.

Το κατά πόσο το κατηγορητήριο αυτό είναι βάσιμο ή όχι πρέπει να διερευνηθεί πολύ σοβαρά αφού από μόνες τους οι προτροπές των οπαδών είναι επικίνδυνες και ίσως αβάσιμες. Είναι επικίνδυνες γιατί υπάρχει και το προηγούμενο των απολύσεων των Φινκ και Κετσπάγια (3-4  αγώνες πριν το τέλος) το οποίο δεν σημαίνει ότι αν συμβεί και με τον Κρίστιανσεν η κατάληξη θα είναι η ίδια

Έγραφα και μετά την ήττα με την ΑΕΚ ότι η περίπτωση του Κετσπάγια έχει πολλές και μεγάλες διάφορες από αυτήν του Κρίστιανσεν, οπότε η νέα επιστράτευση του Κωστή δεν σημαίνει ότι ο Αστίθ θα σταματήσει τις γκέλες ή ότι ο καταπονημένος και φευγάτος Πιέρος θα πάρει μπρος.

Η κατάσταση πρέπει να αξιολογηθεί σωστά και εις βάθος έτσι ώστε να μπορέσει να διορθωθεί ότι διορθώνεται.

Η δική μου επιφανειακή ίσως προσέγγιση είναι ότι ο ΑΠΟΕΛ όπως και τη χρονιά που έφτασε στους 8 του Champions League υποφέρει από κούραση, αποπροσανατολισμό, απειρία και λανθασμένες επιλογές στη στελέχωση του ρόστερ.

Αν σε αυτά προσθέσουμε την απώλεια του Καρλάο που πλέον βγάζει μάτια αλλά και το ότι λείπουν και με το παραπάνω οι Βινίσιους και Εφραίμ τότε δεν χρειάζεται να το ψάξει και πολύ κάποιος έκτος και αν ψάχνει αφορμές για να διώξουμε ακόμα έναν προπονητή.

Οπότε τα προβλήματα μας είναι βαθύτερα και είναι για αυτό που δεν μπορεί να αλλάξει ριζικά ή και σε μεγάλο βαθμό η κατάσταση με την απόλυση του Κρίστιανσεν.

Αν φυσικά το ζητούμενο είναι ένα ηλεκτροσόκ (οπαδικό περισσότερο) τότε ας τον απολύσουν να τελειώνει η ιστορία.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!