Η λύση ανάγκης

Οι αγώνες με τη Ρόζενμποργκ θα κρίνουν αν θα επιτευχθεί ο μίνιμουμ στόχος του ΑΠΟΕΛ τη φετινή χρονιά που είναι η συμμετοχή στους ομίλους του Europa League, από την οδό όμως του Champions League που αφήνει περισσότερα έσοδα λόγω της συμμετοχής στα play offs. Μπορεί να δημιουργεί νευρικότητα σε υπεύθυνους και μη, αλλά χωρίς τα 7-8 εκατομμύρια ευρώ που θα φέρει αυτή η πρόκριση θα έχουμε πολλών ειδών προβλήματα.

Είναι για αυτό που είναι σημαντικό να προκριθούμε. Θα είναι επίσης και μεγάλη επιτυχία καλύτερες προϋποθέσεις για να αντιμετωπίσει τους Νορβηγούς πρωταθλητές.

Η σειρά αγώνων με τη Ρόζενμποργκ έχει ομοιότητες με αυτούς με την Αστάνα. Ο ΑΠΟΕΛ και τότε αναγκάστηκε να παραταχθεί με λύσεις ανάγκης σε θέσεις κλειδιά. Ο Αντωνιάδης ως αριστερό μπακ και ο Λεάλ ως επιθετικός. Ασφαλώς και ο αποκλεισμός ήταν αποτυχία όλων αλλά ο διάολος έσπασε το ποδάρι του και το γκολ της Αστάνα προήλθε από λάθος του Μάριου. Η συνέχεια για τον ΑΠΟΕΛ και τους δυο παίκτες είναι καταγραμμένη όπως και το ότι στο συγκεκριμένο αγώνα ο Καβενάγκι ήταν στα boxes.

Και φέτος η προσθήκη του αριστερού μπακ και του επιθετικού άργησε.  Ο Λάγο τέθηκε εκτός αποστολής λόγω ανετοιμότητας ενώ ο Ντε Καμάργκο είναι έτοιμος αλλά θα μείνει στον πάγκο τουλάχιστον στον πρώτο αγώνα.

Οι Αλεξάνδρου και Σωτηρίου καλούνται να ανταποκριθούν προκειμένου να καλύψουν το κενό. Είναι αστείο να θεωρείται μομφή προς τους παίκτες η επισήμανση ότι ο ΑΠΟΕΛ θα έπρεπε να πάει στον πιο καθοριστικό αγώνα με περισσότερες και καλύτερες επιλογές. Ο Νεκτάριος έχει τις εμπειρίες και τα άντερα για να αντέξει το δικαιολογημένο παράπονο των οπαδών μας που βλέπουν την ομάδα να καταφεύγει σε λύσεις ανάγκης.

Έστω και σαν λύση ανάγκης ο αρχηγός του ΑΠΟΕΛ ανταποκρίθηκε σε αγώνες όπως αυτούς με την ΑΕΚ την περασμένη χρονιά και παρόλο που δεν σκέφτεται όσο θα έπρεπε σαν αμυντικός, ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρει. Η ελπίδα αυτή πηγάζει από την αγάπη για τον ΑΠΟΕΛ, την εκτίμηση προς τον παίκτη και την προσδοκία ότι θα ανταποκριθεί. Αν όμως αποκλειστούμε θα είναι απόλυτα φυσιολογικό να μας φταίει η καθυστέρηση στην προσθήκη των παικτών.

Μη ανατρέψιμο σκορ

Είναι σημαντικό να μην χάσουμε στο Τροντχαιμ με σκορ που θα αποδειχτεί μη ανατρέψιμο στο ΓΣΠ. Μη ανατρέψιμο σκορ σημαίνει 2-0 ή κάτι συναφές. Με αυτή  τη λογική ο Κρίστιανσεν θα πρέπει να εγκαταλείψει προσωρινά το 4-1-4-1 αφού θα χρειαστεί και δεύτερο αμυντικό χαφ με τον Μοράις προκειμένου να χειριστεί αποτελεσματικά την επιθετικότητα των Νορβηγών.

Το χρυσό γκολ θα έρθει αν είμαστε αποτελεσματικοί. Αποτελεσματικοί σημαίνει ψηλό ποσοστό ευστοχίας στις λίγες ευκαιρίες που θα μας παρουσιαστούν. Ο Πιέρος δεν το έχει αυτό και δεν είναι ντροπή, ούτε και υποτιμητικό. Είναι για αυτό που και φέτος χρειαζόμαστε τον Ντε Βινσέτι να κάνει το κάτι παραπάνω.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X