Η προσμονή του θαύματος

Αυτό που καλούνται να κάνουν απόψε οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας από οποιαδήποτε άλλη φορά. Καμία πρόκριση (ουτε καν αυτή επί την Λυόν) ή νίκη σε φάση όμιλων δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό που θα επιχειρηθεί απόψε από τους παίκτες του Κρίστιανσεν.

Η διαφορετικότητα προκύπτει από δυο παράγοντες. Ο πρώτος είναι ότι καλούμαστε να πετύχουμε μια πρόκριση και όχι όποια και όποια, αγωνιζόμενοι εκτός έδρας. Ποτέ ξανά δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο αφού η κλήρωση ήταν πάντα τέτοια που είχαμε τον επαναληπτικό εντός. Υπάρχει όμως και το αρνητικό δεδομένο της ήττας στον πρώτο αγώνα γεγονός που κάνει ακόμα πιο απαιτητική και χωρίς περιθώρια λάθους την προσπάθεια.

Και σαν επιστέγασμα όλων ήρθε και ο αποδεκατισμός της μεσαίας γραμμής. Οι απουσίες των Μοράιος, Βινίσιους και Εφραίμ στερούν από τον ΑΠΟΕΛ τα βασικότερα γρανάζια την μεσαίας γραμμή που είναι διαχρονικά το μεγάλο του ατού. Δεν έχει επίσης δικαίωμα συμμετοχής ο Κάνας που θεωρείται καλή επιλογή δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Σωστά δηλώνουν οι υπεύθυνοι ότι η ιστορία γράφεται από τους παρόντες αλλά θα ήταν άδικο και μη ρεαλιστικό αν δεν αναγνωρίζαμε ότι είναι δύσκολη η αναπλήρωση των απωλειών.

Η Αντερλεχτ δεν είναι υπέρομαδα αλλά ούτε και μπορεί να υποτιμηθεί. Λέχθηκε ότι ίσως και να την υπερεκτιμήσαμε στον πρώτο αγώνα αλλά ξεχνάμε ότι αν ήταν λίγο πιο εύστοχη ίσως ο σημερινός αγώνας να ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα.

Είναι δύσκολο να κυνηγάς το γκολ σε μια έδρα που εκ των πραγμάτων είναι δύσκολη σύμφωνα με τις επιδόσεις της Αντερλεχτ. Χρειάζεται και λίγη τρέλα η υπόθεση πρόκριση αφού αν επιχειρήσει κάποιος να δει λογικά τα πράγματα τότε δεν έχουμε παρά ελάχιστες πιθανότητες.

Δυσκολεύομαι να πω πάνω σε ποιον παίκτη ή παίκτες θα πρέπει να στηρίξει ο ΑΠΟΕΛ αυτή την τιτάνια προσπάθεια. Η πιο λογική επιλογή είναι ο Γιαννιώτας και ο Πιέρος αλλά είναι ξεκάθαρο ότι δεν αρκεί. Θα πρέπει να γίνει ομαδική υπέρβαση αφού μόνο έτσι θα αντιπαρέλθουμε τον αντικειμενικών δυσκολιών. 

Τέλος είναι ένας αγώνας οπου θα δοκιμαστούν οι ψυχικές αντοχές των παικτών μας. Ιδιαίτερα αν βρεθούν πίσω στο σκορ θα χρειαστεί τεράστια αυτοσυγκέντρωση και ψυχική δύναμη όχι απλά για να αντιδράσουμε σωστά αλλά και  για να μην έρθει μια ήττα με μεγάλο σκορ. 

Από την άλλη αν τα καταφέρουμε να σκοράρουμε πρώτοι θα βάλουμε τέτοια πίεση στην Αντερλεχτ που ίσως να μην μπορέσει να την αντέξει.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X